Bună. :)
Eu și mama facem :
-Prăjitura foile cu miere http://www.divainbucatarie.ro/prajitura-cu-foi-cu-miere-de-albine-albinita/
-Lămâița\Albă-ca-Zăpada (foi cu cremă acrișoară cu lămâie) http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=492472401
-|CA ȘI TORT| Trunchi de copac http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=2240606638
-*nelipsita* Turtă dulce http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=2240606638
ALTE PRĂJITURI etc. ar fi:
-Prăjitura cu nucă și ness http://www.culinar.ro/......2/2/27633/
-Lichiu cu smântână/Hencles http://www.restaurantedelux.ro/hencles.html
-Cozonac http://www.culinar.ro/......3/2/27187/
UITE AICI ȘI ALTE SITE- uri CU REȚETE DE PRĂJITURI :
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/retete-prajituri-cu-poze/
http://www.dulciurifeldefel.ro/category/retete-de-prajituri/
Sper că te-am ajutat!;;) Succes! :*
Fundă? :x
1) Prăjitura Petre Roman
2)Clape de pian
3) Cozonac
4) Chec
5)Negresă
6) Albă-ca-zăpada
7) Nu este prăjitură dar este un desert foarte bun ( salam de biscuiti)
Noi le vom face pe primele 3. Tu alegi din cele de mai sus. Spor la treabă. Fundă? :*
Eu fac prajituri om de zapada. fac umplutura din 380 faina, 90 unt, 70 zahar, o coaja de lamaie taiata in fasii, 5 linguri de lapte, un galbenus de ou, albus de ou (ungem prajiturile inainte a le pune in cuptor). Amestecam incredientele si le ungem cu albusul de ou.Le punem in rola pana ce sa coc si le ungem cu crema (4 linguri zahar, 50 g fructe de padure, frisca sau smantana grasa) le punem in mixer si le amestecam. Dupa asta ungem prajiturile cu crema. Pofta buna!
* turtă dulce http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/turta+dulce.html *
Pardon :3
Bună!
De Crăciun voi prepara :
* tradiţionalii cozonaci cu diverse umpluturi : nucă, mac, rahat, stafide, scorţişoară
* prăjitură cu brânză de vaci şi cu stafide, etc.
* Alte "mărunţişuri" : cornuleţe cu nucă/gem, saleuri cu brânză de burduf şi chimin, etc.
Evident că, de Anul nou meniul se va schimba puţin şi apar alte sortimente de prăjituri : cremeş, tiramisu cu mascarpone, tort de portocale, etc.
Toate cele bune.
Sărbători Fericite!
http://i.imgur.com/1e0N7Bl.jpg
http://i.imgur.com/Li9mhMX.jpg
O să facem multe, dar încă nu ne-am hotărât ce.
Pe listă sunt următoarele: chec, cozonac, cornuleţe, http://www.e-retete.ro/retete/prajitura-cu-nuca-si-dulceata, http://www.e-retete.ro/retete/prajitura-ochelari, http://www.e-retete.ro/retete/biscuiti-cu-aroma-de-portocala,
http://www.e-retete.ro/retete/eclere, http://www.e-retete.ro/retete/popovers, http://www.e-retete.ro/retete/placintele-cu-branza-gratinate, http://www.e-retete.ro/retete/trufe-de-ciocolata şi tort.
Sunt uşor de făcut şi bune.
Buna, imi poti da si mie te rog reteta prajiturii cu branza de vaci si stafide? multumesc
Multumesc pentru raspunsurile voastre!
Sarbatori fericite! :-*
http://www.turism-millenium.ro/......ricite.jpg
Bună seara!
Ingredientele/cantităţile sunt cele de la linkul :
http://retete.unica.ro/recipes/placinta-cu-branza-dulce-si-stafide-2/
Mai puţin smântâna : eu NU adaug smântână decât în aluatul pentru foi!
Eventual, în loc de margarină se poate pune ( în cantităţi egale ) şi untură ( de porc, preparată acasă prin topirea jumerelor când ai tăiat porcul ).
Dacă adaugi şi untură, atunci foile vor fi mai fragede :)
Prepararea aluatului pentru foi şi întinderea acestuia se face aşa cum este explicat la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/......afide.html
Pentru "crema" de brânză separ albuşurile şi le bat spumă ( amestecate cu praful de vanilie ), apoi adaug brânza + stafidele şi coaja rasă de lămâie + gălbenuşurile ( care au fost amestecate/uniformizate anterior, separat, în alt vas ); uniformizez cu grijă compoziţia şi o torn peste foaia din tavă.
ATENŢIE : după ce ai întins prima foaie în tavă să presari ( uniform ) nişte gris deoarece crema de brânză îşi lasă puţină zeamă şi aceasta va fi absorbită de gris - în caz contrar se UDĂ foaia şi NU se coace destul!
Peste crema de brânză se aşează cealaltă foaie ( întinsă în prealabil ).
Deasupra prefer să ung foaia cu un ou bătut şi presar uniform puţin zahăr tos;)
Se coace 30-45 de minute la foc potrivit ( se verifică din 15 în 15 minute şi, eventual, se întoarce tava - dacă este necesar ).
Sorry că n-am stat să scriu toate ingredientele & explicaţiile...
Dacă ai vreo nelămurire să mă întrebi :)
O seară/noapte frumoasă.
Sărbători Fericite!
http://i.imgur.com/1e0N7Bl.jpg
http://i.imgur.com/Li9mhMX.jpg
Cu plăcere
Mulţumesc şi eu pentru urare
O seară/noapte frumoasă.
Elena23_7421 întreabă: