Întrebare recomandată | WholeWorldTeam a întrebat:

Vreau sa fac un tort.Blatul as vrea sa il fac din pandispan, insa as dori sa imi iasa blatul asa mai tare dupa ce se coace si sa fie asa mai crescut.Ce credeti ca ar trebui sa bag in aluat sa fie asa mai tare aluatul ( nu exagerat)?

Răspuns Câştigător
| morningstar a răspuns:

Mai intai, trebuie sa faci din mai multe oua, depinde si de diametrul tavii in care il coci. Ca sa imi creasca bine blatul, sa nu se dea inapoi si sa ramana tare dar pufos in acelasi timp, eu pun un plic de praf de copt odata cu faina. Si cand il scoti din cuptor, nu il lasa in curent sau la rece, pune-l intr-un loc ferit, fara curent, de obucei la temperatura din bucatarie ramane ferm.

4 răspunsuri:
| Sebastian_Munteanu_1997 a răspuns:

Ingrediente:

- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 5 linguri faina
Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile

Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn, etc.
Eu am spatula asta speciala de la Tupper, cu un orificiu simpatic in mijloc tongue ...care ma ajuta mult la incorporarea galbenusurilor in spuma:
Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca, cu miscari usoare, de jos in sus:
Se toarna aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt:
..si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit, cca.20-25 de minute:

Bafta : Iti va iesi cum vrei tu

Întrebări similare