| CreatsaAnna a întrebat:

BUNA! Vreau sa fac un tort aniversar.Cea mai buna reteta primesteFUNDA...happy(NU VREAU SITE-uri)...

11 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
cumperi un blat de tort si creme la plic, il ornezi tu cum doresti si cum te indruma imaginatia ta, il ornezi cu frisca/ciocolata/fructe si e gata mult mai repede..eu asa procedez.
O seara bunahappy

| morningstar a răspuns:

TORT EXOTIC

Ingrediente: 13 oua, 18 linguri de zahar, 1 pliculet vanilie, 1 pliculet gelatina, 8 linguri faina, 1 cana lapte, 1/2 kg frisca Hulala ( la cutie ), 1 compot de ananas, 1 kg portocale (sa aiba cam aceeasi marime toate), 2 bucati kiwi.

Preparare:Blatul se prepara din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri apa, putina sare. intr-un vas de plastic (uscat) se bat cele 8 albusuri pana se intareste spuma (dar nici prea mult-se poate branzi). Frecam galbenusurile (8) cu zaharul (8 linguri) si se pun treptat peste spuma de albusuri, continuand sa batem. adaugam apa (4 linguri) si sarea (un praf de sare). Pana aici totul se batea cu telul.Se amesteca usor faina treptat, de jos in sus in vas, in albusul batut spuma, cu o lingura de lemn.

Crema:5 oua intregi, 10 linguri zahar, 1 praf vanilie, 200 ml lapte. Se amesteca toate la rece iar apoi amestecul se fierbe pe abur ( sau la foc MIC!) pana se ingroasa. Se ia de pe foc crema si se raceste. Se bate frisca dintr-o cutie de 1\2 kg si se tine la rece. Preparatul gelatinei se face astfel : Se pune praful dintr-un plic de gelatina in cantitatea de apa scrisa pe plic si se lasa atat cat scrie pe plic sa se dizolve. Tot pe plic scrie daca se dizolva in apa calda ( calduta) sau rece. Dupa cateva minute ( scrie pe plic cat e necesar sa ramana in apa), se ia vasul cu gelatina si se pune la foc MIC pana se incalzeste doar ( daca se pune la foc mare sau daca incepe macar sa fiarba, nu mai este buna gelatina). Dupa ce s-a incalzit, se pune IMEDIAT in crema déjà preparata, se amesteca, se pune frisca batuta si pastrata la rece si se tine crema tot la rece.

Aranjarea tortului: se captuseste o forma rotunda cu celofan umed ( stropit cu apa) si se ar
anjeaza felii de portocale taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral si kiwi curatate de coaja.
Punem jumatate din crema. Taiem blatul in doua, il insiropam cu siropul de ananas din compot (siropul poate fi amestecat cu 1 plic zahar vanilat).In restul de crema adaugam fructele de ananas taiate egal si turnam totul peste blat.
Deasupra punem a doua parte a blatului si acoperim cu capetele de celofan.Presam putin, sa se umple golurile.Il punem in frigider pana a doua zi. Deasupra tortului se poate pune o greutate potrivita. cand il rasturnam pe platou se fac retusurile necesare. De asemeni se poate orna in continuare cu banane ( dar se orneaza cu bananele doar cu cateva minute inainte de a fi servit, altfel bananele se vor innegri). Se mai poate orna cu frisca, etc.

*este un tort foarte bun daca se serveste rece; eu il fac la sarbatori si dintotdeauna a fost foarte apreciat. Spor la gatit si pofta buna!

| adishorMS a răspuns:

Torturile de la dr. otker SUPER racoroase si cu fructe reteta scrie pe cutie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Vezi aici,
http://www.laurasava.ro/2009/10/21/tort-de-ciocolata-2/
Te pup!

| LeMousiqe a răspuns:

Bună!
Tort de ciocolată:
Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
3 linguri ulei
5 linguri faina
2 linguri cacao neagra
2 linguri ciocolata amaruie rasa
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
400 g ciocolata amaruie
400 ml smantana pentru frisca
300 g unt
2 linguri cacao
Mod de preparare tort de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine densa si consistenta. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri cu ulei si se adauga in spuma de albus amestecand usor. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacao, praful de copt si ciocolata rasa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul va deveni ferm la atingere. Cand este gata se scoate cu tot cu hartie pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca, apoi la foc mic pana smantana da in clocot si ciocolata se topeste. Dam deoparte si adaugam untul. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Crema se va intari dar va curge.

Punem cacaoa peste crema de ciocolata, mixam la viteza mica pana se incorporeaza, apoi la viteza mare pana crema devine ferma si pufoasa.

Peste blatul racit punem aproximativ 2/3 din crema, restul pastram pentru ornat. Taiem apoi blatul in 4 fasii egale ca marime.

Nu am poze din timpul prepararii, dar procedeul este acelasi ca la tortul spirala cu ciocolata alba.

Luam o fasie si o rulam, apoi o punem pe platoul in care vom asambla tortul. Celelate fasii le punem in continuarea primei fasii rulate, formand astfel o spirala mai mare. Finisam si ornam cu restul de crema.
O zi bună! Sper să îți placă!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi mai jos reţeta unui "Tort aniversar" :

Ingrediente

9oua
300gr zahar
9linguri faina
60gr amidon alimentar
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
CREMA:
500ml frisca vegetala
200ml smantana pentru frisca
2plicuri intaritor de frisca
400gr lapte condensat
1conserva ananas bucati
1conserva compot de mandarine
100gr cirese confiate
frisca pentru ornat
JELEU:
400gr suc de porocale proaspat stoarse
3linguri zahar pudra
3linguri amidon alimentar


Mod de preparare :
Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul.

Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc.

In compozitia de galbenusuri, adaugam jumatate din spuma de albusuri si faina cenuta si amestecata cu amidonul, praful de copt si zaharul vanilat.Amestecam usor, de jos in sus.Adaugam si restul de albusuri si omogenizam bine. Punem intr-o forma de tort de 30cm tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor pana este copt blatul. Oprim focul si lasam in cuptor cu usa deschisa inca 10minute.Il lasam la racit.

Fructele le scoatem din conserva si le lasam la scurs intr-o sita.

Taiem blatul in 3.

Punem intr-o craticioara sucul de portocale,amidonul si zaharul pudra si punem la foc mic amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si se ingroasa compozitia.

Mixam frisca vegetala cu intaritorul de frisca,apoi adaugam smantana pentru frisca,mai mixam putin,apoi punem si laptele condensat si mai mixam pana este tare frisca.

Asamblam tortul:primul blat,insiropam cu zeama din compotul de mandarine,o parte din jeleu de porocale,crema,fructe, al doilea blat insiropam, punem jeleu, frisca si fructe, ultimul blat insiropat si crema.

Ornam cu frisca batuta dupa gust.

SURSA :
http://www.bucataras.ro/retete/tort-aniversar-41849.html

Toate cele bune.

| BencheaAdelin a răspuns:

TORT EXOTIC

Ingrediente: 13 oua, 18 linguri de zahar, 1 pliculet vanilie, 1 pliculet gelatina, 8 linguri faina, 1 cana lapte, 1/2 kg frisca Hulala ( la cutie ), 1 compot de ananas, 1 kg portocale (sa aiba cam aceeasi marime toate), 2 bucati kiwi.

Preparare:Blatul se prepara din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri apa, putina sare. intr-un vas de plastic (uscat) se bat cele 8 albusuri pana se intareste spuma (dar nici prea mult-se poate branzi). Frecam galbenusurile (8) cu zaharul (8 linguri) si se pun treptat peste spuma de albusuri, continuand sa batem. adaugam apa (4 linguri) si sarea (un praf de sare). Pana aici totul se batea cu telul.Se amesteca usor faina treptat, de jos in sus in vas, in albusul batut spuma, cu o lingura de lemn.

Crema:5 oua intregi, 10 linguri zahar, 1 praf vanilie, 200 ml lapte. Se amesteca toate la rece iar apoi amestecul se fierbe pe abur ( sau la foc MIC!) pana se ingroasa. Se ia de pe foc crema si se raceste. Se bate frisca dintr-o cutie de 1\2 kg si se tine la rece. Preparatul gelatinei se face astfel : Se pune praful dintr-un plic de gelatina in cantitatea de apa scrisa pe plic si se lasa atat cat scrie pe plic sa se dizolve. Tot pe plic scrie daca se dizolva in apa calda ( calduta) sau rece. Dupa cateva minute ( scrie pe plic cat e necesar sa ramana in apa), se ia vasul cu gelatina si se pune la foc MIC pana se incalzeste doar ( daca se pune la foc mare sau daca incepe macar sa fiarba, nu mai este buna gelatina). Dupa ce s-a incalzit, se pune IMEDIAT in crema déjà preparata, se amesteca, se pune frisca batuta si pastrata la rece si se tine crema tot la rece.

Aranjarea tortului: se captuseste o forma rotunda cu celofan umed ( stropit cu apa) si se ar
anjeaza felii de portocale taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral si kiwi curatate de coaja.
Punem jumatate din crema. Taiem blatul in doua, il insiropam cu siropul de ananas din compot (siropul poate fi amestecat cu 1 plic zahar vanilat).In restul de crema adaugam fructele de ananas taiate egal si turnam totul peste blat.
Deasupra punem a doua parte a blatului si acoperim cu capetele de celofan.Presam putin, sa se umple golurile.Il punem in frigider pana a doua zi. Deasupra tortului se poate pune o greutate potrivita. cand il rasturnam pe platou se fac retusurile necesare. De asemeni se poate orna in continuare cu banane ( dar se orneaza cu bananele doar cu cateva minute inainte de a fi servit, altfel bananele se vor innegri)

| morningstar a răspuns (pentru BencheaAdelin):

A fost greu sa dai copy-paste la raspunsul meu? laughing

| drogh a răspuns:

Click aici http://www.petitchef.ro/retete/tort-aniversar-fid-417942
Ai şi procedeele realizate prin poze.
Succes!

| BencheaAdelin a răspuns (pentru morningstar):

Da big grin