Nu e tigaie CU inducție, ci PENTRU plită cu inducție. Poate fi folosită pe orice tip de aragaz sau plită.
Cuptor pe lemne?
Se mai întâmplă, scrie telefonul ce vrea el
Poti folosi tigaia pe aragaz DAR nu direct pe flacara!
Flacara directa poate distruge fundul tigaii!
Pune peste flacara un disc de fier (se gaseste la magazine de feronerie), peste care poti pune tigaia.
Depinde de funduri. Sotia mea a dat bani grei pe un set de oale (la inceput am zis ca e o nebunie, dar am vazut ce fac la cineva care le luase), care au nu stiu cate tehnologii in ele (se comporta si ca oale sub presiune), formate din trei straturi (grele ca niste bolovani), dar cu care face minuni in bucatarie. Sunt pentru inductie, dar poate sa le foloseasca fara probleme si la foc deschis. Revin la ce am zis, conteaza si calitatea oalelor. Daca e facuta din doua bucati de tabla simpla, se intampla cum zici tu, daca e gindita si nu se face rabat de la calitate, tine pe ambele.
Daca fundul DE JOS este suficient de groasa (de regula de cca. 1cm), atunci disperseaza caldura, o conduce spre lateralele oalei, nu se poate incalzi prea tare (mai ales daca este si apa in oala).
Acesta este motivul pentru care fundul de jos (din aluminiu) este mai gros. Totusi, o placa suplimentara dedesubtul fundului oalei o protejeaza suplimentar, mai mult.
Chirascu_Catalin_1972 întreabă: