| Alex96CM a întrebat:

Buna ziua! De curând am primit cadou o tigaie cu inducție. Eu am doar aragaz cu flacăra, se poate intampla ceva rau cu ea daca o pun la flacăra?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Nu e tigaie CU inducție, ci PENTRU plită cu inducție. Poate fi folosită pe orice tip de aragaz sau plită.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai fost aragaz? Acum ce esti, cuptor cu microunde?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am fost aragaz cu flacăra, se poate intampla ceva rau cu ea laughing Citeste ce ai scris

| Alex96CM explică (pentru anonim_4396):

Cuptor pe lemne?
Se mai întâmplă, scrie telefonul ce vrea el

| darrio2007 a răspuns:

Dar unde vrei sa o pui? In frigider?

Bula
| Bula a răspuns:

Poti folosi tigaia pe aragaz DAR nu direct pe flacara!
Flacara directa poate distruge fundul tigaii!

Pune peste flacara un disc de fier (se gaseste la magazine de feronerie), peste care poti pune tigaia.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este corect ce a spus mihai69!

| cristi202 a răspuns (pentru Bula):

Crezi? Sotia mea foloseste oalele si tigaile pentru inductie si pe aragaz cand nu avem curent sau din alte motive, si nu e nici o problema, si avem plita pe inductie de vreo 3 ani.

Bula
| Bula a răspuns (pentru cristi202):

Am vazut 2 asemenea oale stricate direct pe foc. Pur si simplu s-a desprins "fundul" de jos, de la flacara directa.
Cu placa interpusa sau pe plita sobei de gatit nu am auzit asemenea problema.
Nu merita riscat, pentru cativa lei. Orice oala rezista mai mult daca nu este direct "atacat" de flacara.

| cristi202 a răspuns (pentru Bula):

E adevarat ca orice oala rezista mai mult daca nu este direct atacata de flacara. Dar eu cred ca acele doua oale de care zici erau de duzina. Nu m-as fi mirat daca s-ar fi desprins si pe plita cu inductie happy.

Bula
| Bula a răspuns (pentru cristi202):

Pe foc deschis se incalzeste mai tare, iar fundurile (presate) se pot desprinde mai usor (diferenta de dilatare).

| cristi202 a răspuns (pentru Bula):

Depinde de funduri. Sotia mea a dat bani grei pe un set de oale (la inceput am zis ca e o nebunie, dar am vazut ce fac la cineva care le luase), care au nu stiu cate tehnologii in ele (se comporta si ca oale sub presiune), formate din trei straturi (grele ca niste bolovani), dar cu care face minuni in bucatarie. Sunt pentru inductie, dar poate sa le foloseasca fara probleme si la foc deschis. Revin la ce am zis, conteaza si calitatea oalelor. Daca e facuta din doua bucati de tabla simpla, se intampla cum zici tu, daca e gindita si nu se face rabat de la calitate, tine pe ambele.

Bula
| Bula a răspuns (pentru cristi202):

Oalele cu 3 funduri au stratul de jos mai gros, care deja difuzeaza caldura intensa, o transmit spre marginile oalei (asemanator cu tabla pusa sub oala). Ca urmare, nu prea se pot incalzi la focul sobei la o temperatura la care sa se intample deformare termica (si ca urmare desprindere).

| cristi202 a răspuns (pentru Bula):

Eu am dat doar un exemplu. Nu sunt singurele folosite, avem si din acelea simple, cu fund dublu pentru inductie. Si inca nu am avut problema desprinderii la aragaz.

Bula
| Bula a răspuns (pentru cristi202):

Daca fundul DE JOS este suficient de groasa (de regula de cca. 1cm), atunci disperseaza caldura, o conduce spre lateralele oalei, nu se poate incalzi prea tare (mai ales daca este si apa in oala).
Acesta este motivul pentru care fundul de jos (din aluminiu) este mai gros. Totusi, o placa suplimentara dedesubtul fundului oalei o protejeaza suplimentar, mai mult.