Noi nu o afumam toata, o tinem la sare si afumam doar o parte din ea.Cand se termina afumam alta si asa avem sunca proaspat afumata mereu. Daca totusi din cea afumata constatam ca nu se consuma, o parte din ea o punem la sare sau in saramura si cand vrem sa o consumam o radem de sare sau o spalam la un jet de apa apoi o consumam asa sau pentru ca noua ne place un gust picant, o dam printr-un bait obtinut din boia de ardei dulce, iute, usturoi pisat si putina apa.
In cazul in care nu mancati f.sarat, tot congelatorul ramane ca alternativa cea mai eficienta...
pofta buna!
Se tae in bucati de marimea palmei si se pune intriun borcan mare cu gura larga cu soriciul fata in fata, cu sare intre ele.Pentru consum se curata de sare cu un jet de apa se adauga linga ia o ceapa zobita cu pumnul si oceasca de tuica rece sau fiarta, pofta buna la multi ani cu sanatate.