Stabileste cam ce vrei sa pui pe platou.Mananca din fiecare pe saturate si apoi inmultesti cu 20.
Poti lasa si o marja de rezerva pentru eventualii musafiri nepoftiti. Dar poti sa te gandesti ca nu toti vor porni flamanzi de la casele lor. Poate unii vin doar sa te felicite si sa se simta bine in anturajul tau.
Depinde.
De numărul de feluri de aperitive pe care le ai la dispoziţie. Nu ştiu dacă numărul platourilor e cel mai indicat mod de calcul. În principiu, poţi calcula aproximativ 50 de grame din fiecare fel pentru fiecare invitat. Pe platouri ai putea să aşezi în funcţie de felurile preparate. Aperitivele reci (mezeluri, brînzeturi) pe unele, cele calde pe alte platouri, salatele pe altele sau în castroane separate. Poţi aranja legume proaspete sau salată pe un platou sau într-un castron separat. Pentru 20de persoane, probabil că n-ar trebui să depăşeşti 10 platouri / castroane. Distracţie plăcută!
Avand in vedere ca e vorba de aperitive, eu zic ca ajung cam 3-4 platouri...pentru ca apoi mai ai si felul 2, si desert...si ce mai pui pe masa... plus de asta, e petrecere...nu se mananca foarte mult la astea.de obicei friptura