Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente:
500 gr cartofi, 100 gr unt, 250 gr ciuperci, sare, piper, 1 legatura de marar verde.
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se curata si se coc intregi in cuptor. Dupa ce s-au copt se scobesc usor in mijloc. Miezul scos se amesteca cu o parte din unt, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata tocata marunt. Se umplu carofii cu acest amestec, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor. Cand sunt rumeniti se scot, se stropesc cu margarina topita.
Se servesc cu verdeata presarata.
Cartofi taranesti cu afumatura
Ingrediente:
1 kg cartofi albi, 200 g piept ardelenesc afumat, 4 cepe, 1 lingura marar, piper, sare, boia.
Mod de preparare:
Speli si tai carnea in bucati potrivite, asezi intr-o cratita de tuci.
Adaugi telina taiata in felii subtiri, sosul picant, 1/2 pahar apa, acoperi vasul si lasi la foc 30 minute.
Intre timp dai pe razatoare morcovul si tai ardeii fin.
Incalzesti uleiul de masline si calesti aceste legume 5 minute.
Intr-un castron, amesteci uleiul, otetul, zaharul si piperul si torni peste morcovi si ardei.
Dupa 2 minute torni in vasul cu carne si dai la cuptor 5 minute. Decorezi cu patrunjel.
Pe www.reteterapide.com am luat eu o super reteta de cartofi este si de post... oricum eu m-am profilat numai pe mancaruri de pe ac site ca arata poze si explica klumea
Iei niste cartofi, pe care -i furi de la tara, din lan.sapi la radacina scoti cartofii si raman vrejurile in picioare.nu se cunoaste.cartofii sa fie mai taranoi ...asa. mai badarani.ca de la tara.ai fierbi taiati in patru, si dupa aia ai prajesti un pic in unt. Ii mananci cu oua si cu mamaliga rece, cu mana si te stergi la gura cu maneca. dupa aia bei o cana de vin rece rosu, dela beci.si pleci la treaba.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
constanica întreabă: