Desi sunt barbat imi place sa gatesc, sa-mi ajut nevasta, am facut o tocanita de cartofi am adaugat vegeta gresind, am pus prea multa, mancarea a fost foarte sarata nu a putut sa fie consumata.
Am ars doi cozonocai desi nu era prima data cand faceam. Mi-a fost necaz o saptamana (aveam vreo 17 ani).
Imi place sa gatesc, cand timpul imi permite o fac din pura pasiune. de a lungul timpului am avut numeroase esecuri in bucatarie, de la arsul mancarii pana la condimentarea excesiva, insa nu m am demoralizat, ba chiar am incercat sa trag foloasele din ele si sa ma perfectionez treptat.
un "mare" esec nu mi vine acum in minte, poate nu a fost niciunul atat de "mare".
Am acrit o ciorba de nu am mai putut nici sa o gust, am facut-o super, super acra(am aruncat-o pe toata, nici cainele nu a vrut sa manance )
Am facut o data mancare chineazeasca cu carne de porc flambata. A iesit mult fum, de afara se vedea ca fac vraji si au chemat vecinii pompierii. Ce m-am speriat cand mi-ai spart idiotii usa... Aveam castile si au aparut doi oameni mascati in bucatarie. Acuma am usa metalica. Mancarea a fost destul de buna totusi.
Am vrut sa fac "pasta cu gamberi", si in loc de o cescuta de vin alb, am pus vin rosu...au iesit gamberii coloratisi tot la aceeasi mancare, am pus zahar in loc de sare...
Gandeste-te ce mancare mi-a esti... tinand cont ca eram la inceput in italia si erau primele mele zile de bucatar italian...
Cand am facut prima data clatite. M-a ajutat si mama la reteta (totul OK) pana a plecat mama sa duca gunoiul iar eu am ramas sa am grija de clatite . Si am vrut sa incerc sa intorc una (metoda aia in aer). Si a cazut direct in oala cu ciorba de alaturi de clatite . Sa mor! Nu stiam cum sa o scot mai repede de acolo! . PENIBIL!
Am pus boia de ardei peste carne de la inceput, le-am prajit in tigaie si... s-au ars pulpele mele...Alta 'pozna'..., am prajit ficatul de pui pana l-am secat de tot... evident nu l-am putut manca, era prea tare...
Bine, va zic dar o sa va provoace sila
am facut o ciorba de pui gustoasaaaa, cu multe zarzavaturi, verdeturi si mult OREZ.binenteles ca iesise asa gostoasa nu de la pui, verdeata si alte alea ci de la faptul ca orezul era plin de...viermi :S.nu am fost atenta sa-mi dau seamna, abia dupa ce i-am vazut plutind in farfurie.mai rau a fost pentru mama care a mancat 2 portii)acum saraca si-a facut tot felul de deserturi ca sa uite, dar na...bine ca n am apucat eu sa mananc
...am pus piper in loc de zahar in biscuitii pe care am incercat sa-i fac...am incurcat vasele in care erau(pentru ca erau identice)
Eram in liceu cand am facut pentru prima data gogosi pripite, fara ajutorul mamei mele. Gasisem reteta intr-o carte de bucate si m-am apucat de treaba, cand mama era la serviciu. Am vazut ca aveam nevoie de 400 gr de faina pentru o portie. Dupa ce am masurat faina, mi s-a parut ca e putina, asa ca am hotarat sa multiplic cantitatile. Si le-am multiplicat cu 4. Asa ca am copt o dupa-amiaza intreaga gogosi. Bucataria mea era plina de castroane cu gogosi! Doar nu ati crezut ca le-am mancat singura... Toti vecinii mei au fost fericiti!
La 12 ani am vrut sa-i fac o surpriza mamei si pentru ca imi placea ciorba de fasole am pus fasole la foc.Cat timp au fiert fasolele am taiat zarzavatul pentru ciorba sa cum facea mama.Cand fasolele au fost fierte am pus zarzavatul si peste cateva minute borsul, am lasat sa dea un clocot apoi am oprit aragazul, am pus patrunjel verde si leustean, ambele fin tocate.Cand a venit mama de la serviciu am pregatit masa bucuroasa ca am facut mancare. Fasolele erau fierte prea tare iar zarzavatul(morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa), era crud.Mama m-a laudat si mi-a spus ca ciorba e foarte buna, iar zarzavaturile sunt grozave ca asa isi pastreaza vitaminele intacte, dar eu stiam ca ciorba ei era mai buna, avea zarzavaturile fierte si mi-a spus asta ca sa ma incurajeze.
Nu stiu daca este esec mie imi place totul iute am pus f mult piper in pilaf si in carnitza cu care era facut mie mi se parea ok ca eu asa mananc de regula iar ceilanti credeau ca am scapat tot piperul in pilaf
Am facut copane prajite si le-am uitat pe foc...nu mult, vreo juma de ora...Era un fum in bucatarieee...si peste 5 minute aveam si meditatii...am dat drumul la apa in tuci si tot uleiul a sarit in toata bucataria!
Cine facea curat a2a zi?''eu''...
Mi-am dat toata silinta sa fac o ciocolata de casa, a iesit foarte buna dar problema cea mai dureroasa a fost ca dupa ce am pus-o pe o tava unsa cu margarina dupa cum scria in reteta nu am putut sa o mai dezlipesc si nu stiu unde anume am gresit. Problema e partea cu taiatul,... daca ma poate ajuta cineva,... va rog
Am incercat odata la 12 ani sa fac clatite si am afumat toata casa...dezastru!
Am incercat odata sa fac cartofi prajiti, dar de fapt i-am facut extra-prajiti
Am facut o tocanita de ciuperci atat de sarata incat nu am putut sa o mananc. Am pus masa si dupa ciorbita am pus tocana de ciuperci.Gusta iubitul meu, mai ia o furculita si zice :"Am impresia ca e prea sarata". Eu :"Ei, na, o fi prea sarata." Gust si eu( pffff, ce sarata e!), nu zic nimic. Mai iau o gura ...nu se putea manca...Am strans farfuriile si i-am zis " Bine, e posibil sa fie prea sarata." Urmatoarea tocana de ciuperci mi-a iesit nesarata. Dar e mai ok asa...sare se mai poate pune...
AlexAlxAlex întreabă:
DyaElla întreabă: