Pai ar trebui: apa minerala, un ou, faina, sare un varf de cutit, esenta de rom sau de vanilie (douar un sfert din sticluta).
Cum se face: torni apa minerala cam 200ml, intr-un castronas. Apoi pui faina cam 3 linguri, nu rase. Amesteci. Apoi pui oul. Si iar amesteci (cu mixerul la viteza mica, sau cu lingura intr-un singur sens). Pui sarea si esenta. Gusti un pic. Daca nu prea sunt pe placul tau pune niste zahar vanilat. Dupa ce s-a omogenizat, cu un polonic iei usor din compozitie si o pui pe o tigaie unsa cu ulei. Cand vei ca s-a cam "prajit" pe o parte o intorci cu o spatula. Daca vezi ca compozitia este prea subtire mai adauga faina, iar daca e prea groasa adauga apa. Bafta, in bucatarie!
spargi un ou sau doua
le bati bine de tot
pui un pic de sare peste ele
esente daca ai un pic pui
apoi pui apa ( sa nu fie rece de la canal, sa aiba temp camerei)
apoi peste pui faina dar cate un pic ca sa nu faca gogoloase si pana devine groasa ca o smantana, da?
apoi pui ulei in tigaie si dupa ce se inginge, scurgi uleiul si pui cu polonicu amestec de clatita. ai inteles?
sheila_2840 întreabă: