Bună!
Preferabil cel preparat acasă, deoarece este "proaspăt" ( fără cocoloaşe/întărituri ).
Vezi şi reţeta la linkul :
http://torturilelissei.blogspot.ro/2009/01/pasta-de-zahar.html
Toate cele bune.
Sinceritate Sinceritate
3 Februarie 2013 19:31
Sinceritate a răspuns:
Cel facut acasa!
Raspunde
Evalueaza / Raporteaza
lolylolypops lolylolypops
3 Februarie 2013 19:32
lolylolypops a răspuns:
Cel facut acasa...laughingSerios!
Raspunde
lolylolypops asculta >>>
Evalueaza / Raporteaza
Eu am descoperit de curând zahărul pudră de la Sweet family (marcă slovacă) şi este absolut fenomenal! Iese o pastă perfectă. Din pacate, nu cred că toată lumea are acces la această marcă, dar v-am menţionat-o just in case…poate-poate vă cade ȋn mâini. Dacă nu, Mărgăritar se pretează foarte bine
Folosiţi ȋntotdeauna zahăr pudră cumpărat, nu făcut de dumneavoastră ȋn casă. Zahărul de cumpărat are amidon, care e vital pentru reuşita pastei de zahăr.
Glucoza poate fi ȋnlocuită cu miere sau cu energizant, care e mai accesibil la preţ (vedeţi poza cu energizantul mai jos).
Nu confundaţi gelatina alimentară cu gelatina pentru tarte! Puteţi vedea poza cu gelatina care ne trebuie pentru pasta de zahăr mai jos
Zaharul cumparat, are un continut de amidon obligatoriu la fondant.Este mult mai fin si nu contine cristale arse precum cel facut in casa cu rasnita.
Tort cu glazura rosie, complet rosie, am mancat dar era colorat artificial, deci nu era nicio legatura intre culoare si aroma. Si glazura rosie si frunzulitele verzi si florile albe facute din pasta de zahar erau la fel: erau de lasat pe marginea farfuriutei. Sunt convinsa ca daca ar fi fost o pasta de zahar facuta in casa 7 limbi stia sa vorbeasca!
Dar am mancat o paine senzationala, avea crusta crocanta, maronie pe deasupra si cand o taiai feliile inauntru erau rosii-mov, faina integrala fiind amestecata cu sfecla rosie data prin razatoare si cu alte ciudatenii. Nu mi-au dezvaluit reteta dar aia a fost cea mai vintage paine rosie pe care am mancat-o vreodata. Cu branzeturi parea mancarea zeilor, nu alta.
Nu e adevarat. Zaharul macinat in casa nu contine amidon care este necesar pentru pasta de zahar. Pentru pasta de zahar, se cerne zaharul pudra intotdeauna de doua ori.
anonim_4396 întreabă: