Sunt 35.5 grame lipide. În smântână se mai găsește ceva lapte.
Cam atâta unt iese. Smântâna cum o vrei, cu 12% grăsime, sau cum? Metoda este să pui laptele la prins și să colectezi smântâna de deasupra. Nu poți să faci mai multă decât grăsimea din lapte.
Smantana are intre 14 si 25% grasime.
Laptele de care spui are doar 3, 5% grasime.
Pentru a "avea" smantana, laptele trebuie sa fie nesmantanit si natural, nu prelucrat. De la vaca, nu din cutie.
Si nefiert, daca vrei smantana "ca la magazin".
Il lasi 2 zile, dupa care aduni smantana.
Smantana de pe laptele fiert e altceva, are aspect de pojghita, e galbena... (Pentru a se aduna mai multa, si acesta trebuie lasat aproximativ 2 zile la frigider dupa ce a fost fiert )
Ca sa-ti raspund si eu ironic (ca daca raspundeai normal te durea) cum ai facut-o tu:
Corect!
@ Mai incearca la faza cu grasimile, aproape ti-a iesit.
"Smântâna este un produs lactat având o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui, dar având un conținut mai mare de grăsime. Aceasta variază în limite destul de largi, între 20 și 70%, în mod obișnuit fiind cuprins între 20 și 40%. Smântâna mai conține apă și substanță uscată negrasă formată din componenții laptelui, a căror proporție variază în funcție de procentul de grăsime. "
O lingura. Nu este o metoda de a face mai multa smantana din lapte. Iti trebuie lapte gras, direct de la vaca. Din cel din comert, nu scoti nimic.
sylar_5186 întreabă: