O lingura. Nu este o metoda de a face mai multa smantana din lapte. Iti trebuie lapte gras, direct de la vaca. Din cel din comert, nu scoti nimic.
Smantana are intre 14 si 25% grasime.
Laptele de care spui are doar 3, 5% grasime.
Pentru a "avea" smantana, laptele trebuie sa fie nesmantanit si natural, nu prelucrat. De la vaca, nu din cutie.
Si nefiert, daca vrei smantana "ca la magazin".
Il lasi 2 zile, dupa care aduni smantana.
Smantana de pe laptele fiert e altceva, are aspect de pojghita, e galbena... (Pentru a se aduna mai multa, si acesta trebuie lasat aproximativ 2 zile la frigider dupa ce a fost fiert )
Sunt 35.5 grame lipide. În smântână se mai găsește ceva lapte.
Cam atâta unt iese. Smântâna cum o vrei, cu 12% grăsime, sau cum? Metoda este să pui laptele la prins și să colectezi smântâna de deasupra. Nu poți să faci mai multă decât grăsimea din lapte.
Ca sa-ti raspund si eu ironic (ca daca raspundeai normal te durea) cum ai facut-o tu:
Corect!
@ Mai incearca la faza cu grasimile, aproape ti-a iesit.
"Smântâna este un produs lactat având o compoziție asemănătoare cu cea a laptelui, dar având un conținut mai mare de grăsime. Aceasta variază în limite destul de largi, între 20 și 70%, în mod obișnuit fiind cuprins între 20 și 40%. Smântâna mai conține apă și substanță uscată negrasă formată din componenții laptelui, a căror proporție variază în funcție de procentul de grăsime. "
sylar_5186 întreabă:
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: