Pune-i în tigaie, cu niște unt. La foc mic. Lasă-i până se rumenesc pe margini. Apoi, toarnă peste ei vrei două ouă bătute ca pentru omletă.
După ce ouăle se încheagă scoate totul pe o farfurie. Între timp, să călești (tot în unt) o roșie mare tăiată cubulețe mici. Amesteci totul, dai un praf de sare și unul de piper, după gust, după ce razi puțină brânzică peste.
Mamă-mamă, deja îmi lasă gura apă. N-am mai făcut asta de mult timp.
Poftă bună!
Mousaka. Un strat de cartofi un strat de carne tocata, 4 sau 5 straturi succesive. Si apoi totul la cuptor.
Cu plăcere. Postarea asta m-a făcut să trec la treabă. Cum se trezește bebele meu, încep să zdrăngăn tigăile. Acum doarme cu soția și nu vreau să le tulbur liniștea.
Ca un bonus, recomand tuturor ceva delicios, hrănitor și ușor de făcut, din fabuloasa bucătărie turcească: https://m.youtube.com/watch?v=qxZ3qiLHwHk
Este o rețetă de pe YT, exact ca cea tradițională turcească, pe care o mâncam, cândva, în zona Izmirului. Poftă bună!
Da,reteta cu cartofi e super.
Dar cea de pe tube nu chiar.
Daca voi avea ocazia iti pot explica si de ce.
LisaJulie întreabă: