Eu stiam ca blenderul nu este special pentru obtinerea sucurilor, mai degraba pentru a face pireu din fructe si legume, dar nu suc.
Storcatorul este special pentru obtinerea sucurilor naturale pentru ca separa pulpa de suc. Pulpa o poti folosi adaugand un pic in suc daca ti se pare prea subtire, dar si pentru creme la prajituri, compoturi.
Deci, investitia mi se pare mai buna pentru un storcator de legume decat pentru un blender.
Te sfatuiesc sa cumperi un storcator. Dupa buget, dar nu este nevoie sa iei unul scump(eu am unul chinezesc, ieftin si este bun).La storcator, oricum iese putin si din pulpa fructelor sau legumelor si chiar este foarte bine pentru intestine.Blenderul poti sa-l folosesti la supele din legume, fasole pasata(facaluita), piureuri din diferite legume(telina, mazare dar nu cartofi).
Cel mai bun ar fi un storcător din acesta nou apărut care nu separă fructul de suc în 2 compartimente și în care fructul se introduce întreg, fără a mai trebui curățat de coajă sau tăiat în bucățele.
La sfârșit iese un fresh de milioane, nici gros ca la blender, dar nici subțire și putin ca la un storcător de duzină.
Un storcator cu axe melcate ceramice ar fi alegerea ideala. Acesta nu distruge nutrientii.
ALEXICAmarketing întreabă: