Provenita din regiunea italiana Lombardia, Mascarpone este o branza dubla sau tripla, foarte untoasa, facuta din lapte de vaca.
Este de culoarea fildesului, moale si delicata, cu textura care poate varia de la cea a branzei de vaca cu cocoloase, pana la cea a untului moale. Este suficient de versatila pentru a fi amestecata cu alte gusturi, si uneori se vinde indulcita cu fructe.
In zona Friuli din Italia este preferata o branza Mascarpone amestecata cu ansoa, mustar si condimente.
Vezi ca despre branza mascarpone s-a vorbit pe TPU la adresele
http://www.TPU.ro/......rpone.html
http://www.TPU.ro/gastronomie/cu-ce-poate-fi-inlocuit-mascarpone.html
Este adevarat ca acolo intrebarea era cu ce poate fi inlocuit dar i s-a spus si ce este
Este un fel de brinza care se produce prin coagularea
acida a cremei de laptee: cu adaosul de acid acetic sau citric.
termenul provine de la cuvintul "mascherpa" care inseamna crema de lapte.
Incalzind crema care are 25-30% grasime cu adaos de acid citric la 8'0-90 gradeC°se prvoca coagulatia care il face cremos
Mascarpone-ul este o branza italieneasca (mai mult o crema de branza) folosita in retetele mai multor torturi dar in special la Tiramisu. Poti gasi mascarpone in hipermarketuri, in cele mai mici nu prea au. Este destul de scumpa.
LisaJulie întreabă: