Provenita din regiunea italiana Lombardia, Mascarpone este o branza dubla sau tripla, foarte untoasa, facuta din lapte de vaca.
Este de culoarea fildesului, moale si delicata, cu textura care poate varia de la cea a branzei de vaca cu cocoloase, pana la cea a untului moale. Este suficient de versatila pentru a fi amestecata cu alte gusturi, si uneori se vinde indulcita cu fructe.
In zona Friuli din Italia este preferata o branza Mascarpone amestecata cu ansoa, mustar si condimente.
Vezi ca despre branza mascarpone s-a vorbit pe TPU la adresele
http://www.TPU.ro/......rpone.html
http://www.TPU.ro/gastronomie/cu-ce-poate-fi-inlocuit-mascarpone.html
Este adevarat ca acolo intrebarea era cu ce poate fi inlocuit dar i s-a spus si ce este
Este un fel de brinza care se produce prin coagularea
acida a cremei de laptee: cu adaosul de acid acetic sau citric.
termenul provine de la cuvintul "mascherpa" care inseamna crema de lapte.
Incalzind crema care are 25-30% grasime cu adaos de acid citric la 8'0-90 gradeC°se prvoca coagulatia care il face cremos
Mascarpone-ul este o branza italieneasca (mai mult o crema de branza) folosita in retetele mai multor torturi dar in special la Tiramisu. Poti gasi mascarpone in hipermarketuri, in cele mai mici nu prea au. Este destul de scumpa.