Nu prea cred că are importanţă ce smântână foloseşti, doar că la cea lichidă să fii atentă în ce proporţii vin celelalte ingrediente, ca rezultatul final să aibă consistenţa potrivită
Dacă te referi cumva la smântâna aceea numită "cream" pe care o vezi curgând pe la emisiunile străine de gătit, e un fel de smântână, dar nu e smântâna ce o ştim noi. Pentru străini, ce folosim noi (în Europa Centrală şi de Est) se numeşte "smetana" (adică un produs lactat mai gras, care se produce altfel, i se mai spune "sour heavy cream"). Acea "smântână" pe care o ai vezi pe la emisiuni e un alt fel de produs lactat, care în general nu are multe grăsimi şi e tratată ca să "curgă" şi e mai dulce decât smântâna noastră.
Acuma presupun că ce se găseşte la noi sub formă de "smântână lichidă" e ori e smântână lichefiată, cu apă, aditivi şi alte chestii, ori e acel "cream"
Imi trebuie pentru creme brulee. Am luat de la Lidl si as vrea sa o prepar.
Mesi .
Nu prea cred că are importanţă ce smântână foloseşti, doar că la cea lichidă să fii atentă în ce proporţii vin celelalte ingrediente, ca rezultatul final să aibă consistenţa potrivită
La "creme brulee" se foloseşte FRIŞCĂ ( adică smântână dulce LICHIDĂ )!
Vezi reţeta :
"Ingrediente pentru Creme brulee :
500 ml frisca nebatuta (smantana dulce)
4 galbenusuri
4 linguri rase zahar + 4 lingurite zahar
1/2 pastaie vanilie(sau esenta de vanilie)
1 varf cutit sare"
SURSA : http://www.e-retete.ro/retete/creme-brulee
Deci, tu ( aici ) te referi la FRIŞCĂ!
Uite aici : http://www.foodart.ro/retete-frantuzesti/creme-brulee/
uite iti dau un site de la un bucatar (ca mine ) dar mai in varsta si cu mai multa experienta fata de mine http://www.reteteleluiradu.ro/2009/12/05/foarte-pe-scurt-despre-smantana/
Cred ca e vorba de smintina de soia, Hulala.E lichida dar dupa ce o zbati devine cremoasa ca orice smintina.
elenamarian95 întreabă:
LisaJulie întreabă: