| Ramo137 a întrebat:

Ce face aluatul sa creasca mai mult? Drojdia sau praful de copt?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Si bicarbonatul e bun, inlocuieste praful de copt. Observ că nimeni nu aminteste de el! Păcat.

| Ramo137 explică (pentru floresdemayo):

Eu stiam de el :p. ti-am dau fundita

8 răspunsuri:
| Zazu a răspuns:

Drojdia este o substanta vie si isi dubleaza volumul mult mai repede, dar asta nu inseamna ca amoniul si bicarbonatul nu fac sa creasca cantitatea de dioxid de carbon.
Depinde de temperatura, de umiditate, de cantitatea de zahar, de tipul de faina si mai ales de tipul de aluat.
Daca este un aluat lichid, tip pancakes sau cupcakes, se foloseste bicarbonatul sau amoniul alimentar.
Daca este un aluat care trebuie framantat se foloseste drojdia.
Intrebarea nu are sens pentru ca nu ai specificat tipul de aluat.

| AllinaDaniella a răspuns:

Ambele fac acelasi lucru. Insa ai grija sa nu le folosesti pe aman2 deodata, ci unul singur.

| EmaS a răspuns:

Cu drojdie, dar daca nu creste se poate presara si praf de copt.Vezi aici sfaturi practice.http://www.bucataruliscusit.ro/sfat-culinar/9/Aluatul-cu-drojdie

| diamar a răspuns:

Depinde de aluat.Nu poti face paine cu praf de copt.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Păi, depinde la ce aluat te referi.De cozonac, de prajituri, de paine? La cozonac se pune drojdiuta, niciodata praf de copt. La aluatul de prajituri se pune praf de copt, nu drojdie etc

Răspuns utilizator avertizat
| LalLyBoOmD a răspuns:

DROJDIA! Funda? :*