Si bicarbonatul e bun, inlocuieste praful de copt. Observ că nimeni nu aminteste de el! Păcat.
Păi, depinde la ce aluat te referi.De cozonac, de prajituri, de paine? La cozonac se pune drojdiuta, niciodata praf de copt. La aluatul de prajituri se pune praf de copt, nu drojdie etc
Ambele fac acelasi lucru. Insa ai grija sa nu le folosesti pe aman2 deodata, ci unul singur.
Cu drojdie, dar daca nu creste se poate presara si praf de copt.Vezi aici sfaturi practice.http://www.bucataruliscusit.ro/sfat-culinar/9/Aluatul-cu-drojdie
Drojdia este o substanta vie si isi dubleaza volumul mult mai repede, dar asta nu inseamna ca amoniul si bicarbonatul nu fac sa creasca cantitatea de dioxid de carbon.
Depinde de temperatura, de umiditate, de cantitatea de zahar, de tipul de faina si mai ales de tipul de aluat.
Daca este un aluat lichid, tip pancakes sau cupcakes, se foloseste bicarbonatul sau amoniul alimentar.
Daca este un aluat care trebuie framantat se foloseste drojdia.
Intrebarea nu are sens pentru ca nu ai specificat tipul de aluat.