| Buresbista123 a întrebat:

Ce feluri de mancare nu constipa? adica orezul probabilo face,la fel si cartofii si carnea prajita, stiu ca spanacu, fasolea is bune

Răspuns Câştigător
6 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Fructele si legumele nu constipa deoarece contin fibre. Cerealele integrale facute din tarate grau,porumb,ovaz,orz,dar consumate in lapte,iaurt,suc fructe. Orezul,constipa, spanacul si fasolea, nu.Ce si de ce, te intereseaza, ca sa stiu ce sa-ti mai spun?

| Buresbista123 explică (pentru pietrean):

Vreau sa stiu ce feluri de mancare pot manca ca sa am un scaun mai moale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Lipsa fibrelor poate determina constipatia.
http://www.sfatulmedicului.ro/......patia_9698
Te pup!

| pietrean a răspuns (pentru Buresbista123):

Iaurt sau lapte degresat cu cereale,cu fructe taiate cubulete.Ou fiert moale cu legume crude. Ceai tei,musetel, fructe padure cu o felie paine integrala unsa cu putin unt(margarina) cu gem, dulceata sau sunca Praga, de pui, de curcan.Supe de legume pasate, supa de pui degresatacu galuste de gris.Ciorbe de legume sau pui poate chiar acrite cu bors de tarate.Tocanite de cartofi,de pastai,de mazare, de fasole. Spanac, urzici cu ceapa, usturoi, mancare scazuta.Fructe:pere,prune(sunt laxative), dar si alte fructe crude. Daca ai o varsta mai mare, peste 16 ani, poti incerca si infuzie de ceai verde cu zeama lamaie.Multe lichide:apa, suc fructe, dar nu din cutii, suc legume amestecate.Si apoi, miscare, cate 30 minute de doua ori pe zi. Dupa ce mananci, nu te aseza in pat sau pe scaun; circula putin, spala vasele murdare in care ai mancat sau orice vre tu.

| Timeea2001 a răspuns:

Pai sunt mai multe feluri de macare care nu constipa.De exemplu:iaurtul, laptele, supa, fructele, branza.Si nu in ultimul rand lichidele. Daca bei in fiecare zi 2 litri de apa nu ai sa patesti niciodata lucrul asta. Sper ca ti-am fost de folos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un laxativ bun daca vrei e polenul, o linurita sau doua. Nu mai mult ca e pericol laughing