Este vorba despre sos tartar pe romaneste, gasesti gata preparat in sticlute in hipermarket-uri. Eu il folosesc la fripturi
Cream of tartar poate fi inlocuit cu sare de lämaie sau otet in unele retete, dar este de fapt bitartrat de potasiu (o sare acidä) ca substantä chimicä si rezultä ca si precipitat in procesul e fermentare/imbätranire a vinului, dupä care este supus rafinärii panä la o pudrä albä.
( de pe www.vulpeabucatar.com)
Crema de tartar este numele comun pentru hidrogen formă de tartrat de potasiu, o sare de acid care are un număr de utilizări în gătit. Ajuta in mod special la stabilizare si da volum albusului de ou batut. Se foloseste la bezele, la checuri. Este sub forma de cristale albe, asemanator bicarbonatului de sodiu.
Nu stiu insa de unde poate fi cumparat. Intreaba la o cofetarie, pentru ca sigur folosesc asa ceva.
Sare de lamaie e acidul citric, e altceva decat crema de tartar
E336ii este un aditiv alimentar ce se mai numeşte şi bitartrat de potasiu sau crema de tartar. Se foleseste des in bucatarie, cu multiple intrebuitari. Ar trebui sa se gasesca in farmacii.