1. Reţetă prăjitură de post cu gem şi nucă
Ingrediente prăjitură de post cu gem şi nucă
350 g făină,
100 g zahăr,
1 linguriţă sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.
Mod de preparare prăjitură de post cu gem şi nucă
Într-un castron cernem făina cu praful de copt.
Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.
Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.
Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.
Servim după ce se răceşte.
Http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Alege ce-ti place si in functie de ingredientele pe care le ai.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/prajitura-de-post/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/prajitura-post
http://www.reteteculinare.ro/mancare_de_post/dulciuri/
http://delly.garbo.ro/......toase.html
http://prajituria.ro/retete/prajituri-de-post/
http://www.crestinortodox.ro/......72439.html
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-negresa-de-post-31444.html
http://www.lalena.ro/......-post.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......-cu-creme/
Toate cele bune.
Incearca negresa, salam de biscuiti sunt usoare si delicioase
http://www.lalena.ro/273-reteta-Negresa-de-post-cu-gem.html
http://www.petitchef.ro/......id-1494915
Buna!
Iti recomand aceasta NEGRESA DE POST,
http://www.laurasava.ro/2008/04/08/negresa-de-post/
Te pup!
Buna!
Eu iti v-oi da un link:http://pusikmea.blogspot.ro/2012/03/placinta-cu-mere-de-post.html
Dar asta nu e tot!
http://prajituria.ro/retete/categorii/prajituri-de-post/boema-de-post
Tort cu blat de gris:
Pentru blat:
-3 pahare de gris
-1 pahar faina
-1 pahar zahar
-1 pahar nuci pisate
-2 pahare apa
1\2 lingurite praf de copt
30 g margarina Delma\Nu neaparat
Pentru crema:
-300 g margarina
-50 g cacao
-100 g zahar
1\2 pahar apa
Pentru sirop:
-100 g zahar
-1 pahar apa
-1 sticluta esenta de rom
Pentru glazura:
-2 linguri rase de margarina
-1 lingurita zeama de lamaie
-1\2 lingurita coaja de lamaie rasa
1-1 1\2 pahar zahar pudra
Si ca ornament poti pune o felie de portocala pe prajitura!
Pofta buna la savurat!
Pa Pa!
Si am uitat sa spun sa il bagi la cuptor la 45 minute!
-Negresa de post
Ingrediente:
1 cana jumatate de faina
1 cana de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
3 linguri de cacao
6 linguri de ulei
1 lingurita otet alb
1 lingurita esenta de vanilie
1 cana apa rece
puitna sare
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
1.Intr-un castron incapator se pune faina,cacao,zaharul,bicarbonatul, si sarea, se amesteca toate cu ajutorul unei linguri, se fac trei gauri si se pune intr-una otetul, intr-una vanilia si in cealata uleiul.
2.Se toarna peste toate paharul cu apa si se amesteca.
3.Aluatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se incalzaste cuptorul la 175 grade, si se coace 20-25 min.
-Prajitura de post cu nuca de cocos
Incrediente:
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri apa minerala
18 linguri faina
1 cana nuca de cocos
3 x vanilie
1 praf de copt
100 ml sirop din compot
50 g alune macinate,nesarate.
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele:zahar, vanilie, ulei, apa minerala, nuca de cocos.
2. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Se coace in cuptorul preincalzit cca. 20-30 de minute.
4. Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, insiropati partea de sus cu siropul din orice fel de compot, sau preparati sirop din zahar si apa, si presarati alunele macinate.
-Prajitura cu gem de visine
Incrediente:
2 cani faina
250 g margarina
200 g zahar
100 g gem visine
100 g nuca macinata
Mod de preparare:
1.Se face un aluat din faina, margarina si 1/2 cana de apa rece (din frigider de preferat).
2.Se framanta bine aluatul si se taie in doua.
3.Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
4.Peste ea se pune gemul, apoi restul de zahar amestecat cu o lingura de faina si nuca macinata.
5.Din cealata jumatate de aluat, se intinde o foaie din care se taie apoi fasii de aluat de 1 cm grosime.
6.Aceste fasii de aluat se pun in tava peste compozitie, creand un grilaj.
7.Se da tava la cuptor 10 min la foc tare, apoi se micsoreaza focul si se lasa prajitura pana se rumeneste.
8.Cand s-a racit se taie si se presara zahar pudra.
Ingrediente
Blat:
2 cani faina
100 g zahar
3 linguri cacao
1/2 cana nuca macinata
1 praf de copt
1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
1/2 cana ulei
300 g dulceata de trandafiri
Pentru glazura:
2 linguri cacao
3 linguri zahar
1 lingura ulei
3 linguri apa
esenta de rom
Mod de preparare Negresa de post:
Blat:
Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata. Turnam apoi apa minerala si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit incorporam dulceata, amestecand bine.
folosind dulceata textura blatului va fi una moale si umeda. Daca veti folosi gem blatul va fi la fel de pufos, dar mai uscat
se poate folosi orice alt fel de dulceata, vedeti si voi ce aveti prin camara )
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere. Lasam la racit in tava.
Glazura:
Punem cacaoa intr-o craticioara. Adaugam zaharul si omogenizam, apoi turnam apa si uleiul. Punem la foc mic si fierbem pana glazura ajunge la consistenta dorita. Lasam sa se raceasca.
Cand glazura este calduta, o turnam peste blat, apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.
byencutzaoo1 întreabă:
anonim_4396 întreabă: