Buna dimi pai ai putea sa faci: salam de biscuiti, crema de zahar ars, negresa, chek, placinta cu merge...
uite reteta pentrusalam de biscuiti
cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succes ast sa ne servesti daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat
si reteta pentrucrema de zahar ars
ai nevoie de un litru lapte, 8 oua, 300 gr zahar si ceva mirodenii, zahar vanilinat, rom ce ai tu in casa...cum faci
pui intr-o cratita cu pereti inalti cam 150 de gr zahar si il caramelizezi, apoi cu acel caramel tapetezi peretii cratitei cam jumatate, si lasi sa se raceasca, bati bine cele 8 oua cu 150 gr de zahar, si mirodeniile, apoi adaugi laptele si amesteci bine, dupa ce ai terminat, si s-a racit si caramelul, rastorni compozitia in oala si o bagi la cuptor care il aprinzi cu 5 min inainte sa bagi prajitura, si lasi la cuptor aprox, 35-40 de min pana devine maronie crusta de la suprafata, dupa ce o scoti din aragaz, o lasi sa se raceasca si o dai la frigider, iti garantez ca nu ai cum sa nu reusesti si e un desert mama mama mai ales rece
Fursecuri cu stafide. 125 faina se amesteca cu 125 zahar, 2 oua si 125 stafide. se pun in tava cu lingurita
@Diux96,si cum se gateste? Te rog sa'mi spui de la tine, nu de pe internet.@Minnie, multumesc!
Buna! Uite o reteta usoara de rulada de biscuiti cu nuca de cocos, iti ia doar 25 de minute sa o faci si nu trebuie sa dai drumul la cuptor: http://www.gustos.ro/......os-1.html, este testata si drept dovada sunt imaginile din reteta. Spor la gatit!
Pai este simplu
Cumperi foile de cremesh si crema pentru cremesh(nu sunt foarte scumpe). pentru crema iti trebuie lapte... daca cumva vrei sa iesi mai ieftin in loc de crema aia pentru cremesh care cred ca se numeste(cremsnit) poti sa cimperi budinca de vanilie.sau poti sa le si combini. apoi umpli blatul.si gata cremesul
Prajitura cu merge
400gr iaurt(un iaurt mare)
10 linguri de ulei
1lingurita de bicarbonat stins in otet
1 cana de zahar
faina cat cuprinde
Se face un aluat fraged,se inparte in doua,se fac doua foi.
Separat se curata merele,se dau pe razatoare, se pune in ele zahar si scortisoara, o mana de gris.Se aseaza o foaie in tava unsa si tapetata cu faina, apoi se aseaza merele, iar deasupra se pune a doua foaie.Se lasa la foc potrivit,dupa ce in prealabil a fost incalzit cuptorul, iar pe cand este cam pe jumatate coapta, se bat 3 albuse de ou spuma, apoi se adauga200 grame zahar, si se pune deasupra peste prajitura.Se lasa la cuptor pana ce este coapta.Se poate face si fara spuma de ou, dar aceasta o face mult mai speciala.Este o prajitura foarte buna si foarte usor de facut. Daca vrei,am retete mult mai bune,si foarte speciale, dar sunt migaloase, este mai mult de lucru la ele.
Ooo,yamy'yamy,e un deliciu ce mi'ati dat voi aici, va multumesc mult tare de tot :*!
Stiu una de la mama)
chec cu cacao pui faina vreo 150gsau 200g,zahar la fel, sau si mai mult, apa 75mlsau 100ml, vreo 4-5oua,7-8linguri ulei, 1lamaie, 1plic praf copt si altul de cacao.Se bat toate astea...se obtine compozitia. Dupa presari intr'o tava de copt putina faina alba se pune acolo si se lasa la copt vreo 1h sau 50de minute.Il scoti si'l pudrezi cu zahar vanilat. Pofta buna!
Uite aici cateva retete de prajituri usoare de realizat - http://invatasigateste.blogspot.com/search/label/Prajituri
Intra pe culinar.bzi.ro, la sectiunea dulciuri. sunt retete si usoare, si rapide.
LisaJulie întreabă: