Ingrediente:
3 oua
250 g unt
400 g faina
2 linguri zahar
1 pachetel praf de copt
Gem de piersici sau de capsuni
Rom
Vanilie
Mod de preparare:
Framanta untul cu faina, praful de copt, zaharul, ouale si picura romul si vanilia. Intinde aluatul si cu ajutorul unei forme de patiserie, taie rondele. Peste ele, aseaza globulete de gem de piersici sau capsuni.
Baga tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 25 de minute.
Pentru aluat :
-250gr faina
-200gr untura
-sare, mirodenii, zahar (un pahar), praf de copt stins in otet.
-2 galbenusuri de ou
Se amesteca si se lasa deoparte.
Pentru crema:
-300gr smantana
-3 galbenusuri de ou
-vanilie, esenta de rom, 2linguri de zahar.
Se invarte continuu la foc mic pana se ingroasa apoi se da deoparte
Din aluat se face o bila, apoi se gaureste in mijloc, se punde gem sau dulceata de visine sau capsune. Se inchide formand din nou o bila.Se pune in tava unsa cu unt sau pe o foaie de calc si se da la cuptor (foc mic). Cand este gata se toarna crema peste ele.
Pofta buna! :*:*:*
Bomboane rafaello de casa:
https://www.google.ro/......https?/url
Eu zic ca ies mai bune fara smantana dar poti incerca si cu smantana. SI apropo, orice reteta se gaseste pe net asa ca e imposibil sa nu iti dam retete care se gasesc pe net.
-mie imi place mult checul, iti propun un chec cu cacao:
Chec cu cacao
Ingrediente:
3 oua
1 si ½ cani de zahar (250 g)
½ cana cu faina (150 g)
2 pachete vanilie
½ pachet de praf de copt stins cu zeama de lamaie
O cana de lapte (200 ml)
5 linguri (50g cacao)
1 pachet de unt sau de margarina
Mod de preparare:
Ia margarina, laptele, jumatate din cantitatea de zahar si cacaua si fierbe-le pe foc 5 minute, pana cand obtii o compozitie omogena, apoi las-o la racit. Din acest amestec ia 4 linguri si pune-le intr-un vas la frigider.
Separat, bate albusurile cu restul de zahar. In compozitia fiarta include galbenusurile pe rand, apoi faina in care ai incorporat praful de copt, vanilia si albusurile batute spuma. Pune compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina, toarna 2 linguri cu cacao si, cu o furculita, fa un model. Coace checul 10 minute la foc puternic si apoi 20 min la foc mic.
- su cum ca imediat vine vara: invata sa faci inghetata de vanilie
Inghetata de vanilie
Ingrediente:
750ml lapte
6 oua
250g zahar
2 pachetele zahar vanilat
½ baton vanilie taiat in lung
Mod de preparare:
Intr-un bol, la foc mic, incorporeaza laptele, ouale, zaharul vanilat si cel simplu si semintele de vanilie. Amesteca totul foarte bine ca sa nu se prinda de vas si continua sa faci asa pana cand crema se ingroasa.
Ia amestecul de pe foc si strecoara-l printr-o sita fina. O sa aerezi compozitia, iar textura rezultata o sa fie delicata.
Pune crema la rece, la congelator sau in aparatul de facut inghetata daca ai asa ceva.
Tort de biscuiti:
INGREDIENTE:
- biscuiti pettit beurre ( 2 pac.)
- finetti/ nutella ( 200 g)
- un sfert de pachet de unt
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca finetti/ nutella cu sfertul de unt pana devine omogen.Iei o tava si pui biscuiti ( un strat), apoi ii ungi cu crema ( de mai sus) si apoi tot asa, cate straturi vrei.
Sper ca te-am ajutat! Astept funda!
-stai ca am uitat ceva, reteta mea favorita:
Tort de ciocolata
Ingrediente :
Blatul: 6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri pesmet foarte fin
200 g ciocolata amaruie rasa.
Crema:
100 g nuci
1/2 pahar lapte
100 g zahar pudra
1 praf zahar vanilat
200 g unt.
Pentru glazura: serbet de ciocolata.
Modul de preparare a retetei:
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga pesmetul, ciocolata rasa si albusurile batute spuma tare. Compozitia se coace intr-o forma de tort, in doua foi. Acestea se umplu cu urmatoarea crema: se freaca bine untul cu zaharul si vanilia adaugandu-se cate putin lapte pana ce se inglobeaza tot. Se adauga nucile date prin masina. Tortul se imbraca in fondant obtinut din crema sau serbet de ciocolata, incalzit pe apa calda.
Uite una super simpla, eu o fac mai mereu
330 ml. ulei
330 ml. apa
330 gr. zahar
660 gr. faina
dulceata
poti folosi si un varf de cutit de bicarbonat de amoniu pentru ca blatul astfel creeat sa creasca mai mare.
Se amesteca apa cu zaharul si uleiul, se pune faina si se amesteca bine, pentru a nu ramane cocolosi.Se adauga dulceata, se mai amesteca putin si se da la cuptor la temperaturi cuprinse intre 180 si 200 grade.
P. S. blatul se poate taia prin mijloc si umple cu o crema de orice fel+ai grija ca dulceata pe care o folosesti sa nu fie prea dulce. Astfel vei putea da gata eu am facut-o de multe ori
------ întreabă:
anonim_4396 întreabă:
IoanaIonuca întreabă:
LisaJulie întreabă: