Iti trebuiesc un bol curat rece, albusuri proaspete reci si un praf de sare; bati viguros cu un tel si gata
Albusul nu se bate spuma tare daca:
- n-ai separat bine galbenusul de albus
- daca oul e cam vechi
Ca sa nu fie surprize eu le bat indiferent de temperatura cu telul pe arc (n-am gasit un mixer care sa le bata perfect) si cu un praf de sare.
Oualele sa fie proaspete.Grija mare la separare.La inceput bati albusurile simple un pic, apoi adaugi o lingura cu zahar tos si un varf de cutit cu sare de lamaie si continui sa bati.Pe parcursul batutului mai adaugi zaharul care necesita reteta.Cand s-a dizolvat zaharul, albusul batut trebuie sa fie gata. Spor la treaba.
Nu stii sa le bati (energic si cu un tel, vas larg, miscare circulara)...sunt ouale reci... pune un varf de sare...cand termini 6 oua te doare si mana... e vorba de batut oua, daaaa? ...