Pui ulei putin cate putin, mesteci intr-o singura directie, folosesti o lingura de lemn intr-un bol de plastic, din cand in cand adaugi cateva picaturi de sifon, sau apa minerala.
Tu pui si un pic de sare de lamaie cu apa? mama cand face putin sare de lamaie cu apa si amesteca cu mixerul si pune ulei putin cate putin.iese mult mai bine daca folosesti mixerul si sunt slabe sansele sa se taie.
Mie imi reuseste tot timpul daca fol pe langa galbenusurile crude si un cartofel fiert pasat, plus uleiul tinut la temp camerei...
Oi. e prima data cind aud de apa minerala. in maioneza (( o fi. eu folosesc ori mustar ori un strop de zeama de lamaie sau in cel mai rau caz un cartof fiert care leaga tot
E bine sa adaugi o lingurita de mustar de la inceput peste galbenus, putina sare si freci cu lingura de lemn sa se omogenizeze, apoi pui putin cate putin ulei
uleiul trterbuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale
cand mamei mele i s-a taiat maioneza, a mutat-o in alt vas si a continuat de unde a ramas (cu uleiul si mixatul vreau sa zic). nu mi-a venit sa cred, dar si-a revenit. cu o mana lua cu lingura din vas si il muta in cel curat, si cu o cealalata mana facea cu mixerul. mie nu mi se mai taie niciodata, o fac mereu cu mixerul la viteza maxima, in vas de plastic. uleil e la temperatura camerei. si o fac din galbenus crud, niciodata fiert.
Daca ti se taie maioneza aqdaugi putina apa minerala sau simpla, mustar din abundenta sau putina zeama de lamaie! Spor la gatit Adela!
1 galbenus de ou fiert si unul crud si un pic de mustar, le amesteci, mixerul la viteza maxima, intr-un vas de plastic cu fundul rotunjit pe margine, pui cate putin ulei si din cand in cand mai pici si cate putina apa cu sare de lamaie si o intareste imediat, mixerul numai in mijloc, uleiul pe margine se aduna singur in mijloc, f repede, cca 5 min aproape o juma de litru de ulei.La sfarsit sare de lamaie cu 1 lingurita de apa si sare fara sa mai amesteci mult ca sa nu se taie de la sare, ingredientele toate ar fi bine sa fie reci si sa le faci la rece, eu nu tin cont dar e mai sigur asa.Succes si pofta buna!
Nu conteaza cum amesteci maioneza.Maioneza se taie atunci cand pui prea mult ulei.
bagi o lingurita de mustar dulce daca o vezi moale spre taiere sau pisezi dintr un cartof fiert si continui cu lingura sau mixeru depinde cu ce faci maioneza
Daca totusi se taie, eu pun un galbenus fiert si faramitat, pe care il inglobezi treptat.
Pune 2 lingurite de iaurt 1 lingurita de apa fiara/clocotita si 2 lingurite de lapai apoi incepi sa amesteci inacelasi sens maioneza cu ingreddientele date si pui ulei pentru cantitatea de maineza dorita fundita pls
Eu am mereu grija ca toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura atunci cand le mixez. Nu stiu care e explicatia, dar functioneaza.
Daca pui zeama de lamaie si mustarul inca de la inceput, sigur nu ti se taie!
anonim_4396 întreabă: