Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca inainte sa pui compozitia, torni in tigaie o lingura de ulei, o lasi sa de incinga bine si apoi o versi intr-un vas, de unde o sa-l pui si pentru clatitele urmatoare.Cat tigaia este foarte incinsa torni cu polonicul compozitia, care poate fi oricum, cu zahar sau fara, cu lapte sau fara, cu apa minerala(intr-adevar ies mai pufoase asa) sau fara, compozitia poate fi cam ca o smantana care curge. Daca este mai groasa clatita nu se coace in interior si iese groasa si se rupe cand o rulezi (iese ca lipia). De obicei cam cata faina se pune tot aceiasi masura sa fie si la apa sau lapte( o cana faina-o cana de apa). De preferat sa lasi amestecul doua ore la rece. Dar marge si fara.Succes!
Am mai gasit ceva referitor la clatite, ceva mai sofisticat. Uite:http://www.TPU.ro/......riginal-1/
Incearca si varianta de a nu mai pune zahar, eu cred ca din cauza asta se lipesc.Sa ai pofta!
Ca sa nu se mai lipeasca clatitele, pune o picatura de ulei inainte de fiecare clatita, in alut pune apa normala, faina si atat.Nu se vor lipi.
Probabil a s-au lipit din cauza zaharului sau a altui ingredient
Mie nu mi se lipesc si nu am nici un secret!
Pun apa minerala, nu lapte - ca de la apa minerale ies aerate asa frumos
Compozitia mai groasa - altfel e prea apoasa si cred ca de aia ti se lipsesc.
Zahar pun. Nu mult. Vreo 2 linguri!
Ulei nu pun in aluat. Uneori putin unt topit!
Sa nu fie aluatu subtire si mie mi-se intampla. daca e subtire.mai pune niste faina eventual
Unge tigaia cu putin ulei sau unt, nu pune zahar si sa fie aluatul un pic mai consistent