Fii foarte atenta:nu le mai pune la congelat, pune-le in palinca, dupa fugi din tara si impusca toti copacii din pesteri, iar daca inca mai traiesc, trimite-mi o grenada si o mananc.
Din cate stiu eu, daca lasi legumele congelate la dezghetat, se vor inmuia si cand le vei gati, nu vor mai avea aceeasi forma, se vor face ca un piure si nu vor mai fi la fel de crocante ca atunci cand le-ai pus inghetate in apa clocotita, respectiv in mancare.
Cat despre peste, depinde. Daca ai batoane de peste, nu trebuie decongelate, trebuie doar prajite direct inghetate. Dar la peste file sau intreg, este bine sa il dezgheti in frigider.
Spanacul eu il prepar tot congelat, dar daca vei face piure de spanac, nu este grav daca nu il poti pastra congelat, doar ca va fi mai multa apa, deci ori vei scurge apa din punga inainte de a-l gati, ori vei lasa sa scada bine mancarea cand o gatesti.
Este bine intotdeauna sa dezgheti alimentele in frigider, nu afara sau in apa calda. Dezghetandu-le in frigider, procesul se va desfasura lent si nu brusc, ceea ce nu va afecta gustul alimentului.
Din cate stiu eu, daca lasi legumele congelate la dezghetat, se vor inmuia si cand le vei gati, nu vor mai avea aceeasi forma, se vor face ca un piure si nu vor mai fi la fel de crocante ca atunci cand le-ai pus inghetate in apa clocotita, respectiv in mancare
西蒙娜 întreabă:
Rienmedire întreabă: