Inearka cu tiramisu si insiropat cu putin alcol si gust de rom...am facut eu si a iesit superb si delicios:X... fundita?
Buna. Iti dau adresa unui blog minunat unde gasesti retete explicate in cuvinte si imagini: http://torturilelissei.blogspot.com/
Si iti dau si reteta mea preferata pentru blat, poate iti este de folos. Il fac de 3 ani si mereu iese foaaaarte bun si gustos. Chiar azi am facut unul si maine il ornez :X
Ai nevoie de:
- 6 oua
- 1 cana cu zahar
- 1 cana cu faina
- 3 linguri (nu lingurite) cu ulei
- 3 linguri (nu lingurite) cu apa
- 1 pliculet de praf de copt
- coaja de lamaie rasa
Se separa albusutile de galenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul iar galbenusurile se amesteca separat cu apa, uleiul si coaja de lamaie. Se amesteca la un loc cele doua, apoi se adauga faina, ploaie, si praful de copt. Se mixeaza bine, bine pana se omogenizeaza si se pune la cuptor intr-o forma unsa cu ulei. Se tine cca 30 de minute, dar stii, se verifica cu paiul cada s-a copt bine.
Cam atat :)
Offf... cu cremele stau prost Primele torturi pe care le-am facut au fost umplute cu crema instant (prafuri), dar am hotarat sa nu le mai folosesc pentru ca sunt foarte nesanatoase. Acum 2 saptamani am mai facut un tort pe care am vrut sa il umplu cu o crema lde ciocolata 9reteta luata pe pe internet), dar nu mi-a iesit, asa ca am improvizat una din frisca amestecata cu crema de ciocolata. A fost delicioasa! Am pus fructe de padure si in crema (intregi), si pe tot, ca ornament. Acum vreau sa incerc sa fac o crema de nuci. Am auzit ca este foarte buna si iese mereu. Reteta pe care o am e asa:
- 300 g unt
- 300 g zahar
- 100 g nuci macinate
- 50 ml esenta de rom sau vanilie (optional)
- 1 ou
- 50 ml apa
Se face un sirop gros din apa si zahar. Oul se bate bine bine si se adauga peste sirop. Se amesteca foarte bine, pana se ingroasa. Se adauga untul si se bate crema. Se pun apoi nucile, aromele si e gata.
Sper ca te-am ajutat
Buna! uite ce fel fac eu cel mai mare tort festiv in casa.in tava mare de aragaz, eu fac negresa, o las sa se raceasca, si impart blatul in cat vreau eu, cumpar creme pentru tort, si il montez eu, nu e greu crede-ma si nici nu ai cum sa dai gres, apoi il ornez cu frisca, fructe.lasi imaginatia sa te conduca, si nici nu te ajunge prea mult.
Bună! Încearcă, te rog, acest tort http://www.lecturirecenzate.ro/......lata-mica/ Este deosebit de fin şi de gustos şi e cu adevărat un tort festiv. Unde mai pui că se face uşor, fără blat, fără copt! Succes!
Poti sa faci dobos insiropat
e foarte bun
o bucata de blat,crema,blat, crema, blat...
peste dat u crema de ciocolata si visine