Ngrediente
250 g faina, 500 ml lapte, 1 lingura de ulei
un praf sare, 2 oua, ulei pentru prajit, Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijlocul ei si se sparg ouale inauntru.Se adauga uleiul, sarea si un pic de lapte.Se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga restul de lapte putin cate putin pana ce va capata consistenta unei smantani. Se pune in tigaie o lingurita de ulei, se incinge bine si se toarna cu un polonic aluatul pentru clatite.
2 oua, 500 ml lapte si faina pana se face ca o smantana si un pic de apa carbogazoasa, lasi cam 15-20 minute sa se linisteasca aluatul si sa nu iasa cu gauri de la apa carbogazoasa si spor la facut clatite
Reteta Aluat clasic de clatite cu oua
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente: 350 g faina, 80 g zahar, 1 varf de cutit sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit.
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, zaharul si sarea. Se face o gaura la mijloc unde se sparg ouale si se amesteca compozitia. Treptat, se incorporeza laptele cu un mixer electric si se amesteca pana ce se omogenizeaza aluatul. Aluatul se lasa aprox. 20 de minute la odihna. Intr-o tigaie de diametru aprox. 20 cm se pune o lingura de unt la prajit. Se toarna aprox. 2 polonice de aluat. Clatita se prajeste la foc potrivit, pana ce partea de jos va avea o culoare maro-aurie. Cand se intareste putin de jur imprejur, se intoarce in tigae cu un cutit. Clatita se prajeste putin pe partea cealalta parte. Apoi la fel se prajesc si celelalte clatite.
Sugestii: Clatitele vor fi mai pufoase daca in loc de 500 ml lapte puneti 250 ml lapte si 250 ml apa minerala. Succes:*
Eu iti voi spune cum fac eu clatitele.
Pun 2 oua si le amestec. Apoi pun 200 mililitri le lapte, 200 mililitri de apa minerala, 100 mililitri de apa si 100 grame de zahar, apoi bat cu telul pana se topeste zaharul. Pun faina pana se ingroasa si amestec bine ca sa nu se faca cocoloase. Pun putina esenta de rom sau vanilie. Apoi prejesc clatitele. De obicei pun putin ulei incins in compozitie sa nu se lipeasca.
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente: 350 g faina, 80 g zahar, 1 varf de cutit sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit.
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, zaharul si sarea. Se face o gaura la mijloc unde se sparg ouale si se amesteca compozitia. Treptat, se incorporeza laptele cu un mixer electric si se amesteca pana ce se omogenizeaza aluatul. Aluatul se lasa aprox. 20 de minute la odihna. Intr-o tigaie de diametru aprox. 20 cm se pune o lingura de unt la prajit. Se toarna aprox. 2 polonice de aluat. Clatita se prajeste la foc potrivit, pana ce partea de jos va avea o culoare maro-aurie. Cand se intareste putin de jur imprejur, se intoarce in tigae cu un cutit. Clatita se prajeste putin pe partea cealalta parte. Apoi la fel se prajesc si celelalte clatite.
Sugestii: Clatitele vor fi mai pufoase daca in loc de 500 ml lapte puneti 250 ml lapte si 250 ml apa minerala.
Ingrediente: 350 g faina, 80 g zahar, 1 varf de cutit sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit.
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, zaharul si sarea. Se face o gaura la mijloc unde se sparg ouale si se amesteca compozitia. Treptat, se incorporeza laptele cu un mixer electric si se amesteca pana ce se omogenizeaza aluatul. Aluatul se lasa aprox. 20 de minute la odihna. Intr-o tigaie de diametru aprox. 20 cm se pune o lingura de unt la prajit. Se toarna aprox. 2 polonice de aluat. Clatita se prajeste la foc potrivit, pana ce partea de jos va avea o culoare maro-aurie. Cand se intareste putin de jur imprejur, se intoarce in tigae cu un cutit. Clatita se prajeste putin pe partea cealalta parte. Apoi la fel se prajesc si celelalte clatite.
Sugestii: Clatitele vor fi mai pufoase daca in loc de 500 ml lapte puneti 250 ml lapte si 250 ml apa minerala.
sall... uite aici una :
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 oua
350 ml de lapte
200g de faina
2 LG zahar
1/4 lingurita sare
2 LG de ulei
50 ml de apa minerala carbogazoasa
1 LG esenta de vanilie
1 praf de copt
Mod de preparare:
Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.
Pofta buna!
Buna,...cred ca te pot ajuta :
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 oua
350 ml de lapte
200g de faina
2 LG zahar
1/4 lingurita sare
2 LG de ulei
50 ml de apa minerala carbogazoasa
1 LG esenta de vanilie
1 praf de copt
Mod de preparare:
Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.
Mult Succes!
Ingrediente:
1 ceasca faina, 2 oua, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei, dulceata sau gem, i lingura de unt topit pentru uns tava
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecand intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, se amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pana la 20 de buc. Cand toate sunt gata, se umplu pe rind cu gem sau dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau citeva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte. Inainte de a se servi se presara cu zahar praf.
OanaG întreabă: