| OanaG a întrebat:

Vreau si eu o reteta de pasca cu aluat din pandispan.Cine ma poate ajuta?

Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

Iti dau eu o reteta de PASCA FARA ALUAT.
Ingrediente
- 800 g branza de vaci
- 5 linguri de faina
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 1 lingurita praf de copt /stins cu lamaie
- 200 ml smantana /groasa
- 5 buc oua
- 12 linguri zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 9 plicilete de zahar vanilat
- 100 g stafide /care au stat in apa calda si apoi au fost stoarse bine
- un varf de cutit de sare.

Mod de preparare/ exact asa cum iti scriu procedezi:
1. se bat albusurile spuma si se dau la frigider
2. se amesteca - branza cu zaharul
- zaharul vanilat
- coaja de lamaie
- sare
- smantana
- galbenusurile
- faina
- praful de copt
- praful de budinca
- stafidele / toate se amesteca una dupa alta,
iar la sfrasit
- albusurile batute spuma, care ATENTIE se
amesteca prin rasturnare, nu in cerc.
3. Compozitia se pune intr-o tava de tort cu fund detasabil, sau in alta tava, pe hartie de copt / nu ai hartie de copt, ungi niste foi A4 cu ulei si le pui in tava acoperind si marginea acesteia si se da la cuptor la foc potrivit, in sensul ca nu trebuie sa se coaca rapid, ci chiar intr-o ora, sau chiar o ora si jumatate.
4. se lasa la racit in tava si apoi o tai cum doresti tu.
Iti spun ca va iesi perfect si toata lumea te va lauda.
Daca ai ceva nelamuriri. da-mi un mesaj. Spor la treaba.



3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga princess, din cate stiu nu am auzit de o astfel de reteta, de ce cred ca nu se prea poate face?
Pentru ca aluatul de pandispan este foarte moale si pufos iar daca vei pune branza nu va mai creste pandispanul. La pasca cel mai bine se preteaza aluatul de paine sau de cozonac.

| tonicul a răspuns:

Hei,

Uite ce am gasit pe net. Eu nu stiu o astfel de reteta. In afara de a face si coace pandispanul separat si apoi sa pui peste branza pentru pasca, nu mai am nici o idee.
http://www.divahair.ro/......a_de_pasti
http://www.alinaavram.ro/2013/04/pasca-cu-branza-si-stafide-din-aluat.html

| Sfrijan_Andreea_1990 a răspuns:

Ciao. Faci un pandispan normal intr-o forma rotunda. De ex:7 oua, 7 ling ulei, 7 ling zahar etc... apoi il bagi la cuptor pana devine un pic tare, in timpul asta faci crema de branza. Scoti pui crema deasupra apoi il bagi inapoi in cuptor pentru inca 15 min. E simplu!