Retete gasesti foarte usor, cel mai greu e sa gasesti laptele praf potrivit. Ai grija sa nu cumperi lapte care contine deja zahar! Ideal este laptele Raraul, dar eu nu am reusit sa il gasesc.
retete pe care o fac eu de obicei este asa:
Intr-o cratita mai mare pui 800 g de zahar, cateva linguri de cacao si 250 ml apa. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai fierbe inca 10 minute. Intre timp laptele praf (o cutie de 500 g; eu folosesc lapte praf Raraul) se cerne de 2 ori prin sita de faina (altfel se formeaza cocoloase). Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele si 300 g unt. Se omogenizeaza foarte bine. Eu pun si esente de rom si migdale, zahar vanilat si alune si nuci maruntite. Se toarna compozitia intr-o tava si se da la rece pana se intareste.
Uite o reteta pentru. ciocolata de casa (ea a facut un tort), http://lilysblog-lily.blogspot.com/2007/10/tort-baton-de-ciocolata.html
Si eu am cautat pe net si am dat de reteta asta: http://www.gustos.ro/......a-10.html. iese buuna!