| Ronnie35 a întrebat:

Cine obisnuieste sa puna in compozitia de prajitura/tort miere de albine in locul zaharului tos, chiar daca in reteta iti spune sa pui zahar? Si cam cate linguri de miere cu aproximatie?
Ca o observatie. se modifica in vreun fel aspectul/gustul etc?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Se poate înlocui zahărul cu miere de albine ( PREFERABIL polifloră ).

Se pune 1 lingură miere în locul la 1 lingură zahăr tos.

Dacă mierea este polifloră, atunci NU se modifică gustul/aroma prăjiturii/tortului!

Dacă, în schimb, ai miere monofloră ( spre exemplu, miere de salcâm ), atunci se va SIMŢI aroma respectivă şi în prăjitură/tort.

Ca observaţie : în cazul în care înlocuieşti zahărul cu miere de albine, atunci aluatul va fi mai "moale" ( deoarece mierea este "lichidă" ) - deci, va fi nevoie de mai multă făină ( faţă de cât era menţionat în reţetă ) pentru ca aluatul să aibă consistenţa "normală"!


Toate cele bune.

1 răspuns:
| LoveMusic14 a răspuns:

Nu se modifica intr-un mod extraordinar dar daca esti expert in bucatarie iti vei da seama. O lingura de zaharn tos= o lingurita de miere.