Morcovi cruzi
Spanac fiert
Patrunjel in stare proaspata
Ardei gras rosu, crud
Salata verde
Cartofi dulci, coapti sau fierti in coaja
Pepene galben
Caise
Broccoli gatit la aburi
tomate
Oregano uscat
Sparanghel fiert
Fasole verde fierta
Varza Brussel fierta
Castraveti cu coaja
Pepene verde
Grapefruit
Telina cruda
Prune uscate
Papaya
Mazare verde fierta
Varza tocata fierta
Prune crude
Portocale
Lapte de vaca
Sal
vitamina A se gaseste in ficat, oua, peste gras, lapte integral si produse lactate nedegresate (unt, smantana) -, altele de origine vegetala: fructe si legume verzi, galbene (lamai grepfruturi) sau portocalii (mango, portocale, morcovi) contin, de fapt carotenoide, care se transforma partial in vitamina A in organism.
Alimente bogate in vitamina A (in micrograme la 100 g)
Ulei de ficat de cod 30 000
Ficat de miel 23 500
Unt 708
Pate de ficat de porc 600
Galbenus de ou 570
Conserva de peste (ton) 370
Caviar 560
Branza 300
Morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul.cam astea sunt
Funda?
Morcovii, dar de preferat cruzi, ii mananci asa, sunt f gustosi sau faci suc proaspat, este delicios.
Morcovi cruzi, spanar fiert, patrunjel in stare proaspata, caise:X, grapefruit, telina cruda, prune uscate, portocale etc.
simonafrumoasa întreabă:
Yadzya97 întreabă:
DaciaRomania întreabă: