Buna! Cam acesta este specificul olteniei:condimentarea excesivă şi gătitul la ţest (oale de pământ), sunt specifice Olteniei. Se prepară multe ciorbe de pui, legume, praz, lobodă, ştevie, roşii umplute, tochitură oltenească, praz umplut, ciulama de pui, saramură de peşte, cârnăciori olteneşti. Ciorbele se acresc cu zeamă de varză sau suc de roşii. Ciorba de burtă e acrită cu oţet, se serveşte cu hrean, fără usturoi. „Oaia la groapă" este un procedeu de frigere a cărnii întâlnit doar în Oltenia. Ca desert se prepară dulceţuri din nuci verzi, aguridă, corcoduşe, struguri şi altele. La mănăstiri se face turta arieţilor şi mămăliga pe paturi de fructe.
SUCCES!
Mancarea de praz nu se face aproape deloc in ciuda ziselor unora.Nush de ce se asociaza prazul cu oltenia,(din cauza lui nea marineu sunt olteanca si iti spun sigur ca nu prea gatim asa ceva.In schimb la tara se fac ciorbe de loboda,de dragavei,mancare de urzici, nu se condimenteaza excesiv cum zicea cineva pe aici, in ardeal se face asa.
...eu macar am incercat sa dau un raspuns in schimb tu nu
iFollowRivers întreabă:
anonim_4396 întreabă: