Poale in grau,bors rosu,parjoale cu piure, mancarea de gulii, mancare de pui cu vinete.
Sau mai bine iti dau un link http://www.retete-gustoase.ro/......ei-moldova
Sper ca ti-am fost de ajutor
Tochitura.
De fapt, etimologic, tochitura este o "topitura", in dulcele grai moldovenesc.
Tochitura, ca mancare, reprezinta o amestecatura de bucati de carne, prajite cu ceapa. Se serveste cu mamaliguta.
Tocanita de pui transilvaneana, zici?! Cred ca am lipsit la lectia asta de geografie, unde transilvania este in moldova.
Eh, asa reiese la un copy-paste brut...
Buna! sarmalutele cu smantana si mamaliguta, tochitura, branza cu smantana si mamaliguta, si un pahar cu vin bun de butuc
Eu cand am fost in Moldova am mancat mancare specifica acelei zone : Poale in brau (care nu stiu cum se fac ), tochitura moldoveneasca si parjoale.
Parjoalele sunt un fel de chiftele mai mari.Iar tochitura lor difera de a noastra, a muntenilor prin faptul ca nu se adauga bulion/suc de rosii/boia etc.ci se lasa foarte putina zeama, de fapt ulei.Contine: carnaţ (aşa se spune in Moldova),carne de porc (puplpă de obicei),slăninuţa afumata,costiţa etc,usturoi,ceapă,piper, dafin, sare (delicat) ş.a. şi se serveşte cu mămăłiguţă peste care se pune un ou ochi si se rade branzică. yamii:X
iFollowRivers întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: