| ღLiFeHaSMeAiNgღ a întrebat:

Cu ce sa se adauge praful de copt la o placinta ca sa creasca, cu galbenusurile sau cu faina (sau cu ce stiti voi ca creste mai bine)?

11 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Praful de copt se foloseste in general la prajituri. La cozonac sau placinte se foloseste drojdia. (cam un cubulet la 1 kg de faina-se face intai maiaua si apoi se framanta).

| Fatamuntilor a răspuns:

La placinte se foloseste drojdie. Faci o,, maia'' din un cub de drojdie putin lapte caldut, zahar, si o adaugi in faina.
Dar daca pui praf de copt odata cu faina cernuta.

| stlucian a răspuns:

Se cerne/amesteca odata cu faina fara a adauga nimic!

| Kaℓi a răspuns:

Cu faina, il amesteci bine.
Pentru aluatul de placinta e mai ok sa folosesti drojdie.

| irinuk28 a răspuns:

Buna,bunica mea stingea praful de copt cu otet.Rezultatul: niste prajituri pufoase.Mai poti incerca si cu drojdie, pe care o dizolvi in jumatate de cana de apa calduta.Totusi,praful de copt se pune de obicei in faina.Bafta!

| Hace a răspuns:

Eu de obicei nu folosesc praf de copt, merg pe natural si creste destul de mult. In general praful de copt il adaugi in galbenusuri.

Numai bine happy

| A7n7d7r7a a răspuns:

Intotdeauna cu faina sau in orice caz prafurile pe care le pui in prajitura. Altfel nu prea are efect. big grin

| adelina9999 a răspuns:

Cu faina

| biostar7 a răspuns:

Cu faina.Bafta!

| crush19 a răspuns:

Stins in otet/lamaie