| ElGreco88 a întrebat:

Cum as putea sa imi fac batoane cu fulgi de ovaz? Cum as putea "inchega" " lipi" fulgii. cu ce? Multumesc

Răspuns Câştigător
9 răspunsuri:
| Anca95 a răspuns:

Buna!
Ai putea sa amesteci fulgii de ovaz cu 2-3 albusuri batute spuma(in functie de cate batoane vrei sa obtii).Mai poti pune fructe, migale, nuci, alune.

| ElGreco88 explică (pentru Anca95):

Si apoi?

| ElGreco88 explică (pentru Anca95):

Apoi cum faci tari? sa zic asa

| Anca95 a răspuns:

Ca sa iasa compacte este foarte foarte important sa amstecam perfect banana cu restul ingredientelor. Ca sa faci acest lucru, framanta cu mana ingredientele si apoi preseaza-le foarte bine in tava.
Este nevoie de 250 g fulgi de ovaz, 185 gr pulpa de banana ( coapta foarte bine ), 50 gr stafide, 100 gr ciocolata amara, 3 linguri lapte de cocos/soia/migdale, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit cu sare si albusurile. Zdrobim foarte bine pulpa bananelor cu o furculita apoi adaugam fulgii de ovaz, stafidele, ciocolata amara taiata in bucatele potrivite, laptele, zaharul vanilat si sarea.
Amesteci foarte bine, pana la completa omogenizare. Tapetezi forma cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si adauggi compozitia pentru batoane.O presezi foarte foarte bine ( cu dosul unei linguri sau polonic ). Bagi tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cand observi ca se coloreaza usor la suprafata si pe margini.

| ElGreco88 explică (pentru Anca95):

Ai luat de pe net si ai adaugat albusurile lol frate laughing))) mersi oricum

| Anca95 a răspuns (pentru ElGreco88):

Nu este de pe net. Am o carte de bucate. Din ea fac eu batoane de fulgi de ovaz.

| ElGreco88 explică (pentru Anca95):

laughing ok ok

| mara11654 a răspuns (pentru ElGreco88):

Asa e a luat-o de pe netlaughing... uite si reteta pe care am dat-o eu