Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/......lata-3609/
http://www.lauraadamache.ro/......-ovaz.html
http://www.blogculinar.ro/batoane-de-ovaz-si-fructe-confiate.html
http://www.gradinitadeacasa.ro/......i-seminte/
http://diyro.wordpress.com/2009/07/31/batoane-cu-ovaz/
http://www.retete-prajituri.com/......ta-460.htm
http://www.petitchef.ro/tags/retete/batoane
http://www.lumearetetelor.ro/......gi_de_ovaz
http://www.restaurantedelux.ro/batoane-musli.html
Toate cele bune.
Buna!
Ai putea sa amesteci fulgii de ovaz cu 2-3 albusuri batute spuma(in functie de cate batoane vrei sa obtii).Mai poti pune fructe, migale, nuci, alune.
Ca sa iasa compacte este foarte foarte important sa amstecam perfect banana cu restul ingredientelor. Ca sa faci acest lucru, framanta cu mana ingredientele si apoi preseaza-le foarte bine in tava.
Este nevoie de 250 g fulgi de ovaz, 185 gr pulpa de banana ( coapta foarte bine ), 50 gr stafide, 100 gr ciocolata amara, 3 linguri lapte de cocos/soia/migdale, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit cu sare si albusurile. Zdrobim foarte bine pulpa bananelor cu o furculita apoi adaugam fulgii de ovaz, stafidele, ciocolata amara taiata in bucatele potrivite, laptele, zaharul vanilat si sarea.
Amesteci foarte bine, pana la completa omogenizare. Tapetezi forma cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si adauggi compozitia pentru batoane.O presezi foarte foarte bine ( cu dosul unei linguri sau polonic ). Bagi tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cand observi ca se coloreaza usor la suprafata si pe margini.
Alexalex1000 întreabă:
LisaJulie întreabă: