Nu stiu exact cum vrei sa faci bucatelele de pui, dar eu ti-as recomanda sa le marinezi pentru 2-3 ore, inainte sa le pui in tigaie, intr-o combinatie de ulei de masline, zeama de lamaie (nu prea multa), mirodenii, vin alb si o lingurita de coniac sau rom alb (cu cat mai aromat, cu atat mai bine). Scapi de dilema "ce grasime sa pun in tigaie". Daca est prea complicat, sau te grabesti, foloseste untul, da gust mai bun carnii decat uleiul.
Mă uitam pe TVPaprika (cred că-l știi) și cam toții marii chefs folosesc un teflon sau inox plus câțiva stropi de ulei de măsline de calitate pentru a prăji carnea.
E exact la fel de nesanatos si cancerigen. Fiindca grasime e oricum putina, dar prajirea ei duce la formarea de compusi toxici care fac rau. Sigur, nu trebuie sa fim nazisti, e posibil sa iti placa gustul, asa ca poti manca asa ceva din cand in cand, la capitolul junk food
Dintre uleiuri, cel mai recomandat la prăjeli este cel de palmier. Și e și bun la gust.
Merge și cu unt, dar gustul ar putea să nu fie pe placul tău dacă nu ai mai gustat așa ceva.
Da, dar pun unt la inceput, apoi carnea, o gatesc pana se topeste de tot untul si apoi adaug apa si pun capacul. Practic, facut la aburi. Tot toxic e si asa?
Dacă nu lași grăsimea să se ardă (dacă e doar topită, încălzită, fiartă etc. - de orice fel ar fi ea) Nu se formează compuși cancerigeni.
Da, e important ca untul sa nu se topeasca fara apa, trebuie sa pui de la inceput suficienta apa. Si pana la final sa ramana in tigaie tot timpul suficienta apa. Daca vrei sa fie sanatoasa, pui doua degete de apa, un pic de unt si apoi carnea. Chiar daca pui capacul, ai grija sa verifici sa fie mereu apa de un deget