| LisaJulie a întrebat:

Cum fac cele mai bune clătite in stil american? Îmi trebuie o anumita miere mai de calitate? Voi ce puneți deasupra, afine sau unt? Mierea se pune la sfârșit! Îmi puteți da cât mai multe detalii?

11 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Eu nu am mancat din alea dar as pune dulceata sau nutella pe ele.
Sunt destule retete, ai putea sa-ti alegi una, cam toate ies bune pana la urma in felul lor.
Mierea si aia e buna, oricum e cam nasoala aia din magazine, nu prea e ea naturala, dar daca la gust iti place, pui de care o fi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vezi la doamna Jamila, toate retetele de la ea ies

| LisaJulie explică (pentru suntserios):

De la jamila vin, dar era un user aici care dădea sfaturi foarte bune cu privire la rețete

| Dismally a răspuns:

In stil american iti trebuie cea mai proasta, cea mai infecta miere big grin

| LisaJulie explică (pentru Dismally):

Cam corect ce ai spus

| Dismally a răspuns (pentru LisaJulie):

Incearca cu sirop de artar.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce e drept cand am fost in SUA nu am vazut sa puna miere pe ele, sirop uri de artat, caramel, unt, bacon sau nutella

| Madaxo97 a răspuns:

Ca sa îți iasă in stil american e foarte important sa le faci cu mixerul, sa bați bine compoziția ca sa iasă pufoase si aerate, folosește rețeta Jamilei si fa-le cu mixerul si o sa vezi diferența, si trebuie coapte in tigaie la foc mic ca sa aibă timp sa se facă, sa nu rămână crude la mijloc. Nu se pune miere in compoziție, la final ca si topping dacă vrei, americanii pun sirop de arțar, e foarte popular la ei, la noi nu știu pe unde se găsește, ca nu am cumpărat niciodată laughing
Eu am o tigaie in forma de cap de urs de pe Shein si in ea fac copilului, e foarte încântat, ca topping folosim dulceață făcută de noi sau nutella, feliuțe de banane sau căpșuni

| LisaJulie explică (pentru suntserios):

De bacon cu clătite nici eu nu am auzit

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru LisaJulie):

La americani e ceva obisnuit la micul dejun

https://t.ly/vBU9K

| relian a răspuns:

In stil american ce, stilul smuls sau la ce faci referire?
Vad deja aprobi ce timpenie spune altul pe aici laughing nici nu stii despre ce este vorba dar deja aprobi ca stilul american ar fi infect laughing

Ca idee americanii nu fac clatite, deci nu prea ai ce compara.Ei fac "pancake".
Chestia aia e asemantoare ca si la clatitele europene, doar ca ei fac Turta aia mai groasa si nu prea prajita, este asa mai cruda, daca e sa ne luam dupa gustul nostru.

Mie mi-ar placea nitel mai prajita, daca intelegi ce spun, doar ca ei o fac sa fie mai moale.

Referitor la miere, nu stiu daca ei pun miere in compozitia aia, nu am intrebat, nu pun miere nici deasupra.

Daca te referi la ce pun deasupra, pancake asta se face, apoi nu se pune nimic deasupra, pui doara in momentul cand maninci.

Deci faci multe turte de alea, sau cum sor numi, le pui in farfurie una peste alta, dupa iei cate una, dai cu unt strat f sutire si Sirop de artar pe turta aia si maninci, asa se procedeaza, asa maninca americanii, clasic acest pancake.

Asa mai nou, unia pun si frisca, sau fructe, miere, nutela si ce leo mai trece prin cap, dar clasic, deci alea traditionale doar atit, unt sa nul vezi si acel sirop.

Nu ai cum sa faci pancake cum fac romanii clatite, sau europenii, fac acele turte, le ung cu stiu si eu gem, miere, etc, le ruleaza si le aseaza in farurie pentru a fi consumate apoi.

Aici acel sirop este mult mai lichid, mai moale ca mierea, deci se foloseste doar sirop de artar, nu altceva, si ala se pune in momentu cand maninci turta aia, nu poti rula acea turta cum e la claltite.

Daca e sa faca clatite, atunci fac alea dupa retete ca in Europa, nu au stilul lor.

Deci astea is doua chestii diferite, clatite si pancake, cel putin pentru mine asa sunt, pentru ca e ceva diferit si ce se foloseste si cum se fac.

Nu poti sa spui ca mamaliga este paine, ori cozonacul este tot paine, pentru ca se foloseste tot aluat.

Acel siroip de artar este de fapt un fel de miere, Cineva pe aici comnsiderea siropul ala 'infect" la fel si tu, probabil pentru ca nu stii ce este laughing doar ca nu provine de la albine, provine direct din copaci, adica este seva extrasa din artari, din arbori, care apoi este pusa sa fiarba la foc, se evapora apa, tot fierbind si ingrosinduse, se si cameralizeaza un pic, de aia are acea culoare asa aramie, sau maronie, depinde cit este lasata sa fiarba.

Este un sirop total natural, fara adaos de absolut nimic, fara chimicale, fara ca un animal sa foloseasca enzime sa stiu si eu ce sa faca la acel zahar, asa cum fac albinele cu mierea si oamenii cui zaharul.

Din pct de vedere sa-i zicem asa "mai natural' siropu de artar este cel mai natural produs zaharos, mai natural ca asta nu este altceva.

La aceste "clatite americane" cum spui tu nu se pune deasupra nimic altceva, doara unt f bine intins strat f subtire si acest sirop, daca ne referim la stilul clasic, ala de demult.

Gasesti asa ceva la orice restaurant, ma refer pancake asta dimineata il serveste orice restaurant, cu sirop pe masa cit doresti, iti dau si unt, daca vrei sa pui unt sa intinzi, deci stilul clasic, si la hotele si mai stiu eu unde.

Reteta aia pentru turta, cred ca este asemanatoare ca si la clatitele romanesti.
Daca esti curioasa, pot sa iti gasesc o reteta pe aici ce se pune asa clasic, la acea compozitie.

Uite reteta de stil clasic pancake:
-faina-baking (bicarbonat)-sare-zahar-lapte-ou-vanilie.

La alte tipuri de pancake se poate folosi si Afine, ciocolata chips, sau ce mai alegi tu sa pui in acea compozitie. Vorbim de compozitia care trebuie dupa sa o pui in tigaie.

Untu ala acu mi-a venit asa mai clar sa zic, untu care intinzi nu este cum intinzi pe piine, este un unt asa mai mult topit, unt la temp camerei care cand pui si intinzi se topeste.

Asrta este pancake clasic si cel mai bun, nu se compara alte maruntisuri sau ce mai pun unia cu asta clasic.

Scuze ca am scris asa mult, dar ai spus detalii cit mai multe, asa ca am dat detalii laughing bine nu am spus reteta, iti pot spune doar daca esti curioasa.
-1 1/2 cups faina
-3 1/2 lingurite bicarbonat
-1 lingurita zahar
-1 cup lapte
-1 ou large
-2 linguri unt il topesti
-1 lingurita vanilie (optional).
-1/2 cup apa sau 3/4 cup apa fctie ce faina folosesti. Faina cu continut mare in proteina cum este cea pentru piine absoarbe mai multa apa, deci la aia trebuie 3/4.

In sf apa adaugi fctie de cit de subtire sau groasa vrei sa fie acea compozitie, faci incercari si apoi pui cita apa iti place tie.

Reteta asta am gasit pe net asa la prima strigare, am zis daca tot am scris amanunte sa dau si cifre.

Personal nu am facut, dar a facut altcineva si am mincat, ma refer acasa.
Asa la restaurante am mincat, dar nu-s fan pancake laughing am mincat doar asa cand am mai fost cu cate cineva, dar f rar, pot spune ca aia la restaurant fac mai bun decat face orice om acasa.

Cwe pot sa mai spun, americanii nu au clatite, pentru ca claita este un produs romanesc cu radacini in clatita frantuzeasca, sau ce nume au la ei, romanii au facut reteta diferit, s-a schimbat dea lungul timpului si e ceva nitel diferita de cea frantuzeasca si numele este altul.

Deci americanii nu au clatite, gasesti pe la magazine care au produse farntuzesti, si fac si ceva mincaruri, dar nu-i spune nici clatita si nici numele frantuzesc, baga aia de la acel magazin numele lor laughing
Asa cum is si prajituri care in ro se numesc Choux la Creme, aici se numesc Puff laughing