Le lasi la fiert pana incepe sa scada apa(sa se evapore) si atunci sunt fierte bine. Eu asa fac.
Mult succes.
Simplu! dupa ce incepe sa fiarba apa, pui ouale si cand crezi tu s-au fiert iei unul si probezi daca e facut acela inseamna ca sunt toate
Numai tu eu nu cersesc ca tine tot sa put ca tine hai ma pa in grajd Saracule!
Eu n-as incerca asta, cel putin, nu pe pielea mea ) te-ai prins?
Acum serios am auzit de "Regula celor 3 minute de aur" evident doar daca vezi ca apa fierbe. Sper ca te-am ajutat.
Dupa ce incep sa fiarba, le mai lasi cam 8-10 minute.Vezi daca iti plac si daca nu, data viitoare le lasi mai mult sau mai putin, in functie de preferinta.
Mda!
Intrebare simpla, raspuns complicat!
In primul rand, fierberea oualelor este de trei feluri:
- galbenus moale: se pune oul in momentul cand apa ferbe, se tine 1-1, 5 minute si se raceste brusc.
- galbenus semi fiert: se pune oul in momentul cand fierbe apa si se tine 2-3 minute si se raceste brusc.
Nu se fac mai mult de patru oua intr-un ibric deodata!
- galbenus tare: se pune oul ODATA cu apa rece si se lasa 5 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Se raceste treptat.
Proba: se ia oul si i se da un impuls de rotire (ca la titirez) pe o suprafata tare si lucioasa (blat de bucatarie). Daca se invarte mult timp, e fiert!
In situatia in care fierbi mai multe oua, ca la pasti, se pun in apa rece si se fierb 30 minute la foc moale.
Dupa ce observi ca apa clocoteste, scoate un ou afara, lasa-l 1-2 minute si invarte-l pe masa. Daca acesta nu se opreste din invartit, este fiert.
anonim_4396 întreabă: