Bună!
Se pune ulei suficient în tigaie ( să acopere fundul ), se lasă până se ÎNCINGE şi apoi se pune carnea în tigaie.
Iar carnea trebuie să fie destul de subţire pentru a se "pătrunde" bine.
Dacă o pui în uleiul rece, atunci se poate prinde de tigaie.
Toate cele bune.
Lasi tigaia si uleiul sa se incinga mai intai si apoi pui carnea iar focul sa nu fie mare, o prajesti incet la foc potrivit spre mic si o intorci des.
Cel mai bine sati ei o tigaie mai buna dar daca nu doresti toarna ulei suficient si savureaza placerea
Daca vrei sa nu ti se mai lipeasca de tigaie ai mai multe variante,depinde ce fel de carne doresti,prajita,fiarta, la gratar etc.Din cate imi dau eu seama vrei sa iti iasa carnea ca la gratar, dar tigaia ta nu este una potrivita pentru ca sa o folosesti fara ulei, asa ca pentru ca sa nu ti se lipeasca unge putin suprafata tigaii cu ulei(poti pune ulei pe un servetel si apoi sa stergi tigaia cu el) sau daca nu vrei ulei deloc, pune apa in tigaie cat sa acopere carnea. Succes!
Tigaile cu ceramica sunt ideale, fiindca alimentele aluneca pur si simplu.S-au iefinit si unele sunt produse in Romania(35 lei).
Buna,te contrazic cu "carnea destul de subtire". Daca carenea este subtire se va usca nu va mai fi frageda!, iti pot da reteta bunicii de cate ori merg la ea de sarbatori asa face:pune pe aragaz un ceaun taie carnea de porc in bucatele mai patrate si mai marisoare iar apoi adauga un pic de apa si le lasa acolo pana se fac, iar carnea isi lasa grasimea si asa mananci mai sanatos fara ulei, sper ca te-am ajutat!
Bună!
Eu mă refeream la grătarul ( sau la o friptură ) făcut/ă în tigaie.
Dacă se face o friptură "tradiţională", aceea se taie cuburi/pătrate mai mărişoare şi se prepară în CRATIŢĂ ( nu în tigaie ), sau în ceaun ( cum spui tu ).
La acea se pune doar apă DACĂ vrei doar s-o fierbi; iar dacă vrei s-o frigi, atunci TREBUIE adăugat ulei sau unsoare/grăsime.
Bine-nţeles, se mai şi condimentează...
Toate cele bune.
Incearca s-o prajesti la teflon. Si stai acolo langa ea s-o intorci atunci cand trebuie.
Normal ca daca o lasi la foc pana vin pompierii se lipeste de tigaie.