Poti sa le faci si mai simplu...cumperi foietaj...il tai si umpli la mijloc cu branza sau ce vrei tu . Ai grija sa nu iti dea foi de placinta...se aseamana dar nu e tot una
Timp de preparare:
(complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru 10 bucati:
* 250 g faina,
* 200 g unt sau margarina,
* 3-4 ml otet,
* 4-5 g sare,
* 150 g brinza telemea,
* 50 g brinza proaspata de vaca,
* 10 g gris (fina),
* 1 ou.
Mod de preparare:
Foietajul se prepară, brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, ouale si grisul fiert (faina) obtinind o compozitie uniforma. Se intinde pe o planseta pudrata cu faina o foaie groasa de 5 - 6 mm, de forma dreptunghiulara. Foaia se taie in bucati dreptunghiulare de cca 6/10 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza cca 15 g umplutura, apoi se pliaza, aplicand partea de sus peste partea de jos, realizindu-se forma pateului. Se asaza in tava stropita cu apa rece, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la o temperatura ridicata la inceput pentru a creste frumos, apoi la una moderata pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere se scot din tava si se aseaza pe platou.
Pofta buna
anaaa193 întreabă: