| marie a întrebat:

Cum pot sa fac si eu pateuri, am pofta cu branza, yummi, dar nu stiu, o reteta ceva daca stiti...sincer o data am facut cu foi de placinta din comert...yack.thoamne,deloc bune, deloc, deloccryingX-(...credeti ca stiti voi ceva ingrediente doar din casa, adica ma rog, le ei din magazine ingriedentele de baza, dar nu si cele deja preparate...va rog, sau un site ceva, ca nu e nimic, doar poze...sad

2 răspunsuri:
| girlxx21 a răspuns:

Poti sa le faci si mai simplu...cumperi foietaj...il tai si umpli la mijloc cu branza sau ce vrei tu happy. Ai grija sa nu iti dea foi de placinta...se aseamana dar nu e tot una

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Timp de preparare:
(complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 10 bucati:
* 250 g faina,
* 200 g unt sau margarina,
* 3-4 ml otet,
* 4-5 g sare,
* 150 g brinza telemea,
* 50 g brinza proaspata de vaca,
* 10 g gris (fina),
* 1 ou.

Mod de preparare:
Foietajul se prepară, brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, ouale si grisul fiert (faina) obtinind o compozitie uniforma. Se intinde pe o planseta pudrata cu faina o foaie groasa de 5 - 6 mm, de forma dreptunghiulara. Foaia se taie in bucati dreptunghiulare de cca 6/10 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza cca 15 g umplutura, apoi se pliaza, aplicand partea de sus peste partea de jos, realizindu-se forma pateului. Se asaza in tava stropita cu apa rece, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la o temperatura ridicata la inceput pentru a creste frumos, apoi la una moderata pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere se scot din tava si se aseaza pe platou.

Pofta buna happy