În momentul în care s-a golit butoiul de varză şi ai aruncat moarea, se spală bine, apoi se umple cu apă fiartă în care se pune puţin oţet ( în funcţie de cât de mare e butoiul, să zic cam 100 ml la 100 l apă ) şi se lasă aşa 1-2 zile, acoperit cu capacul.
După aceea se spală bine şi se opăreşte iar, după care se păstrează în loc fără mirosuri şi fără capac, ca să "circule" aerul.
În acest mod, în momentul în care trebuie să pui la murat o nouă serie de varză butoiul NU mai miroase.
Acum, însă, e târziu pentru acest "tratament".
Poate la anul...
Buna,cand al speli, dal cu lamaie, otet si pur, insasi spala butoiul fb dupa acea
Dc vrei sa scapi de miros daca tot varza vrei sa pui? Ce are varza care o pui acum cu mirosu de varza de anul trecut? Baga varza in butoi si pune-i capacu si ai scapat.
Mersi.oricum asta voi face fiindca e cam tarziu pentru. alte variante!
Daca folosesti butoiul doar pentru a mura varza, nu este o catastrofa.La butoaiele din plastic si lemn, este o caracteristica preluarea mirosului de la compozitia pastrata in ele.Respecte
MultPreaInteleptulTractorist întreabă: