Ingrediente:
300 g smantana nepasteurizata
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Incorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul pana obtin o compozitie consistenta. Nu continui baterea, ca se poate taia. Daca smantana este fluida, las la cald o noapte. Daca este prea consistenta, adaug 2-3 linguri de lapte inainte de batere. Folosim la torturi, prajituri, salate de fructe, inghetata sau cafe
1/2 kg smantana proaspata, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie pentru a da aroma.le amesteci cu mixer-ul si bagi la frigider ca sa se intareasca.
ideea e ca inainte sa te asiguri ca ai tinut smantana in frigider
Trebuie sa incei sa o bati cu mixerul si cand este un pic tare incepi sa adaugu zahar pana ai terminat! o sa fie foarte buna! mult mai buna ca cea din comert:X mama mereu face asa! doar ca ea mai pune si un intaritor de frisca.
Eu nikodata nu pun pe gramaj ingredientele ci dupa gust si imi iese mereu exceptionala;-?
500g de smintina
200-300g zahar
1 p. de zahar vanilat
(daca nu se intareste un plig de ingustator pentru frishca)
gatesti> amesteci zaharul cu smintina o batzi pina se topeshte zaharul adaugi zaharul vanilat la fel il batzi bine apoi il pui in frigider sa se raceasca pe jumatate de ora...