Se da gaura in mot (unde are 3 pete inchise la culoare) cu un carlig de crosetat si se baga un pai cu care se bea zeama. Se ia un ciocan (sa fie mare), se pune nuca pe ceva tare (sa nu fie gresie) si se face praf cu ciocanul. Dupa ce se desprinde miezul alb de coaja de lemn, se curata cu un cutit partea maro (o coaja mai subtire) si se mananca. Succes!
nuca de cocos are 3 puncte la unul din varfuri. in unul din ele, exista un punct mic mic, in care intra varful unui cutit. ai un filmulet aici: http://www.youtube.com/watch?v=FW7X8Axtk0E&feature=related
sau asa: http://www.youtube.com/watch?v=E4nC1yol2LU&feature=channel
Incarcati sa gauriti punctele negre de la unul din capetele nucii de cocos(sunt 3 dar numai unul poate fi baurit)bagati un pai si beti sucul sau goliti-l intr-un pahar apoi nu incercati sa spargeti nuca de cocos cu ciocanul ca e munca inutila, luati un tocator de vinete ascutit si loviti nuca la "ecuador" puternic, apoi bagati varful unui cutit si despicati-o, iar coaja maronie nu trebuie neaparat curatata, fiecare cu gustul lui
Eu o bag la cuptor, sau o las la soare sau pe calorifer, de obicei se crapa singura, asta cam in 90% din cazuri, trebuie tinuta ceva timp dar se crapa coaja de lemn, nu curge sucul sau faze de genul. mult noroc!
Se ia un cutit care nul folosesti sau este mai rau se asaza peste partea lata a nucii si se loveste usor cu batatoru de snitele sau un ciocan. Se desface foarte usor
Cel mai bine dupa ce ii bei sucul este dai cu ciocanu pe ceva tare la unul dintre capete
Mersi, Andra, dar cat timp trebuie tinuta la caldura(aproximativ)?
Metodele expuse aici sunt jalnice. Cea mai simpla si practica metoda o gasesti aici http://www.wiki.s8.ro/......ace-cu-ea/