anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se fabrica alcool din cereale? Nu cantitati industriale, vreau sa fac asta acasa (detin alambic )

7 răspunsuri:
| anonim_4396 explică (pentru Arthur):

Iti multumesc de ajutor dar este pentru fructe stimabile, eu ma refeream la cereale, in recte: porumb, grau, orz chiar si orez, oricum iti multumesc

| Arthur a răspuns:

Cea mai simplă reţetă pentru alcool se bazează pe grăunţe de porumb încolţit, acestuia i se îndepărtau colţii şi rădăcinile apoi era măcinat/zdrobit sau spart, opărit si pus la fermentat cu puţina drojdie.

| anonim_4396 explică (pentru Arthur):

Asa mai merge dar tot nu specifici cantitatile respective, ce capricios al naibii sunt, asa-i? rolling on the floor

| Arthur a răspuns (pentru anonim_4396):

Malaiul sau mamaliga nu fermenteaza, doar unor prezenta unor fermenti.
La o cantitate de 10 kg malai, e nevoie de minim 1 kg porumb boabe, puse in apa la incoltit. Dupa ce incep sa incolteasca, cam dupa 10 zile, se usca si se macina. In acest porumb sint fermentii. Din cei 10 kg de malai se face o mamaliga foarte moale. In final amestecul trebuie sa fie curgator, moale. Dupa ce se raceste se pune porumbul incoltit si macinat si ceva drojjdie. Se poate adauga si faina de griu, la mamaliga, cam 1 kg. Amidonul, in prezenta fermentilor se transforma in glucoza, care fermenteaza si se transforma in alcool. Dupa circa 2 saptamini, e indicat ca sa se separe lichidul de malai prin filtrare. La distilat se pune numai lichidul. Rezulta cam 1 l de rachie la 3 kg de malai. Foarte asemanator cu whisky.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cereale,apa zahar, lasat la fermentat si apoi il distiluezi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ce catitate de cereale, de apa si de zahar, cat trebuie lasat la fementat?