anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se fac cartofii prajiti crocanti?

12 răspunsuri:
| BlackEyedGirl a răspuns:

Eu de cate ori am facut cartofi prajiti singura mi-au iesit crocanti, dupa ce am vazut ca s-au facut galbeni am inceput sa ii amestec cu o paleta din aia speciala, bine, nu foarte mult, si i-am mai tinut vreo 5 minute maxim. poate o fi fost si de la tigaie, am folosit una nu foarte adanca. Nu stiu poate depinde si de norocul meu, altora care au facut la fel ca mine nu le-a iesit, succes oricum laughing

| dannyel86 a răspuns:

Cred ca tot e secretul e sa nu pui capacul cand prajesti cartofii. Cu capacul, se face condens si cartofii se inmoaie.

| VladimirPutin a răspuns (pentru BlackEyedGirl):

Vai de capul meu!

| BlackEyedGirl a răspuns (pentru VladimirPutin):

Nu ai inteles nimic, nu? rolling on the floor)

| pietrean a răspuns:

Cartofii roz,curatati,taiati subtiri,sa nu fie umezi.Pui o tigaie pe foc, cu ulei, cat sa-i acopere, lasi uleiul sa se infierbante, apoi pui cate putin din cartofii pai.Sa "fiarba" mereu uleiul, adica sa fie fierbinte(ca sa nu suga ulei) si doar dupa ce s-au ingalbenit, ii intorci cu o furculita, la 1-2 minute, ca sa se prajeasca pe toate partile.Cand se fac aproape maronii,dar nu mult, ii scoti cu o paleta, pe hartia absorbanta(servetel gros, hartie de sters pe maini). Daca vrei sa fie putin sarati, pui sare fina dupa ce ii scoti din tigaie.
Dar cred ca stii ca nu sunt sanatosi de loc.

| OnuOnulică a răspuns:

Buna
1)Pai poti incepe prin a taia cantitatea de cartofi dorita(in felii cat mai subtiri), astepti sa se incalzesca bine uleilul.Torni cu grija cartorii) scursi bine de apa). Care ar trebui sa plutesca la suprafata.In principiu lasi cam 3-4 minute.
2) Pentru a face cartofi crocanti trebuie:
1) Sa le pui mult ulei.
2) Sa ii ti putintel. ( cam pana se ingalbenesc spre maroniu, dar sa nu se arda)
3) ii lasi la rumenit si cand ii pui la rumenit sa ii intorci cu o furculita pentru a fi prajiti bine pe ambele parti.

| dragosx2002 a răspuns:

Trebuie sa tii cartofi prajitii mai mult in ulei si sa nu ii amesteci intruna doar de doua ori.
Trebuie sa astepti doar 15 min/tura

| RaspundTPU a răspuns:

Buna uite aici funda daca ti-a placut :)
http://raspundtpu.blogspot.ro/2013/12/cartofi-prajiti-crocanti.html

| Latinmoon a răspuns:

Buna!
Iei cartofii ii cureti, ii tai frumos si ii ti un pic mai mult la foc pana se rumenesc (se fac aramiu), ai grija sa nu ii ti foarte mult ca se ard.

| Ella9098 a răspuns:

Buna. Pui o tigaie putin mai adanca la foc o lasi cam 1 minut dupa care pui un pic mai mult ulei in ea. Dupa vreo 1 minut pui un cartof in tigaie iar cand vezii ca deja pare ca si cum ar fierbe adica face un fel de bulee multe, mai pui si restul cartofiilor dar sa nu fiie foarte multi astfel incat sa fie acoperitii de ulei, ii lasi asa cam 4-5 minute dupa care amesteci putin in ei si ii mai lasi 1 minut. Trebuie sa aiba o culoare galbena deschisa. Asa ii fac eu si imi ies foarte crocantii aproape ca cei de a McDonald`s doar ca mai sanatosii...laughing) de fapt nu is sanatosii cartofii pai indiferent de modul de preparat laughing sper sa iti iasa crocantii :*

| Kriss96 a răspuns:

Iti zic eu cum. Merge 100%. Mereu fac asa. Prajeste-i pana nu mai pot! Nu sa-i arzi. Doar prajeste-i calumea. Si taie-i subtiri.
Aa si fa-i in tigaie neaparat! In baie de ulei nu se fac crocanti. Dar sa nu acoperi tigaia.

| Kindly a răspuns:

Mai putin ulei si foloseste condimente gen Barbeque