Cauti in bucatarie doua vase care sa intre unul in altul.In cel mai mare pui apa in asa fel ca atunci cand il pui pe cel mic in el sa nu dea apa in foc. Pui vasul cel mare pe aragaz iar in vasul mic pui compozitia de preparat si il pui in cel mare.In acest fel compozitia nu se lipeste de vas.
Baia aia de apa se mai cheama si bain marie. Intr-o cratita mare pui apa. Apoi bagi in ea cratita in care faci gelatina, astfel incat nivelul apei sa fie putin peste cel al compozitiei din a doua cratita.
Pui pe foc mic si amesteci in timp ce apa din prima cratita se incalzeste si fierbe. Ai grija sa nu te oparesti, ca mai sare.
Baia aia de apa se mai cheama si bain marie. Intr-o cratita mare pui apa. Apoi bagi in ea cratita in care faci gelatina, astfel incat nivelul apei sa fie putin peste cel al compozitiei din a doua cratita.
Pui pe foc mic si amesteci in timp ce apa din prima cratita se incalzeste si fierbe. Ai grija sa nu te oparesti, ca mai sare.
Cauti in bucatarie doua vase care sa intre unul in altul.In cel mai mare pui apa in asa fel ca atunci cand il pui pe cel mic in el sa nu dea apa in foc.Pui vasul cel mare pe aragaz iar in vasul mic pui compozitia de preparat si il pui in cel mare.In acest fel compozitia nu se lipeste de vas.
@sigmanet nu toata lumea are nevoie de raspunsuri de pe google! unii dintre noi dorim sa aflam parerile celorlalti sau chestii pe care doar ei le stiu!
Nu esti prima si nici ultima persoana care a descoperit google!
asa ca daca tot iti place atat de mult sa stai pe el iti urez distractie placuta!
Ne mai anunti si pe noi ce gasesti!
@ sigmanet, iti dai seama ca am cautat pe Google, ma duce si pe mine capul de atata lucru. Dar am gasit tot felul de retete cu asta, nu explicatia propriu-zisa. Poate lor li se pare logic sa stiu cum se face baia de abur. Nu e nevoie sa fii rautacios cand cineva are nevoie de ajutor.
Scrie pe plic cum sa faci si nu baie de apa se pune gelatina in apa pe foc si se da un clocot invirtind contiu apoi se adauga dupa ce s-a racit in crema /
Exista un motor de cautare, www.google.ro, care-ti ofera rezultate la ceea ce cauti.
Foloseste pliculet dr. oetker, e f. buna, pe el sunt indicatii(se lasa gelatina cateva minute in lichid rece, dupa care se amesteca cu restul lichidului care a dat un clocot). Nu se fierbe si nici nu se pune gelatina direct in lichidul fierbinte, trebuie neaparat dizolvata in lichidul rece(altfel nu se coaguleaza).
LisaJulie întreabă: