anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Cum se face saramura pentru branza ca sa se pastreze iarna? La cati litri de apa se pune cata sare? Si ce se mai pune?

5 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

La 1L apa, 1 lingurita sare grunjoasa.
Se fierbe saramura, apoi se toarna rece peste feliile de branza din vas.

| pietrean a răspuns:

Se fierbe 1l apa+30 gr sare, la care se adauga, dupa ce se raceste 1, 5 gr clorura calciu(pentru echilibrarea aciditatii).

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Bănuiesc că te referi la saramura pentru brânza telemea.

Preferabil să pui atâta sare (pe care o amesteci să se topească) până când stă/pluteşte oul de găină (nefiert) deasupra!

Atunci saramura are destulă sare.

După aceea se fierbe această saramură, se lasă la răcit şi apoi se toarnă peste bucăţile de telemea!


Este RECOMANDAT să se facă o saramură foarte concentrată ( 20-25 % ) : 200-250 g sare albă/mare la 1 l apă - vezi linkul :
http://reteteaz.net/branza-de-vaca/branza-telemea

http://www.scritube.com/......A83456.php

http://retetecusecrete.blogspot.ro/2012/07/prepararea-branzei-telemea.html


Toate cele bune.

| feliciacristea a răspuns (pentru vangaelis):

Prea slaba saramura, nu tine, doar cu 220 g sare la litrul de apa, nefiarta!