La 1L apa, 1 lingurita sare grunjoasa.
Se fierbe saramura, apoi se toarna rece peste feliile de branza din vas.
Se fierbe 1l apa+30 gr sare, la care se adauga, dupa ce se raceste 1, 5 gr clorura calciu(pentru echilibrarea aciditatii).
Bună!
Bănuiesc că te referi la saramura pentru brânza telemea.
Preferabil să pui atâta sare (pe care o amesteci să se topească) până când stă/pluteşte oul de găină (nefiert) deasupra!
Atunci saramura are destulă sare.
După aceea se fierbe această saramură, se lasă la răcit şi apoi se toarnă peste bucăţile de telemea!
Este RECOMANDAT să se facă o saramură foarte concentrată ( 20-25 % ) : 200-250 g sare albă/mare la 1 l apă - vezi linkul :
http://reteteaz.net/branza-de-vaca/branza-telemea
http://www.scritube.com/......A83456.php
http://retetecusecrete.blogspot.ro/2012/07/prepararea-branzei-telemea.html
Toate cele bune.
Prea slaba saramura, nu tine, doar cu 220 g sare la litrul de apa, nefiarta!
anonim_4396 întreabă: