"Se face un 'Sos Alb Clasic' din 25 g unt, 25 g faină (o lingură mare cu vârf ), 200 ml lapte (un pahar), sare, piper (de preferinţă alb) la care se adaugă 50 - 100 g brânză rasă Cheddar, sau 4 linguri parmezan proaspăt ras.Preparăm 'sosul alb clasic' astfel: Se topeşte untul, apoi se adaugă faină şi se prăjeste uşor, amestecând continuu, pâna se dezlipeşte de marginea tigăii. Se adaugă gradat laptele, amestecând bine pentru a elimina cocoloaşele de făină. Dupa ce aţi incorporat tot laptele se amestecă bine cu telul până ce sosul se leagă şi devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecând. Adăugaţi sare şi piper după gust. Se amestecă sosul fierbinte cu brânză şi se omogenizează bine".
Este asemănător sosului de brânză pentru nachos. Poftă bună !
Buna.
Incerca-l pe asta sper sa-ti placa:
Se face un `Sos Alb Clasic` din 25 g unt, 25 g faina ( o lingura mare cu varf ), 200 ml lapte ( un pahar ), sare, piper (de preferinta alb) la care se adauga 50 - 100 g branza rasa Cheddar,
sau 4 linguri parmezan proaspat ras. Preparam "sosul alb clasic" astfel: Se topeste untul, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii. Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele se amesteca bine cu telul pana ce sosul se leaga si devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecand. Adaugati sare si piper dupa gust. Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine
Nu se face ci se cumpara la fel ca sosul salsa(rosu) si apreciez ca iti place nachos. ce varta ai by the way?
Se face un `Sos Alb Clasic` din 25 g unt, 25 g faina ( o lingura mare cu varf ), 200 ml lapte ( un pahar ), sare, piper (de preferinta alb) la care se adauga 50 - 100 g branza rasa Cheddar,
sau 4 linguri parmezan proaspat ras. Preparam "sosul alb clasic" astfel: Se topeste untul , apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii. Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele se amesteca bine cu telul pana ce sosul se leaga si devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecand. Adaugati sare si piper dupa gust. Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine.
Buna! tot ce ti s-a raspuns e gresit. reteta pentru. sosul acela e de fapt bechamel fara ou. incearca cu branza topita ce fel vrei simpla, adauga boia dulce si iute si putin lapte totul la foc mic. sper sa-ti placa. pofta buna!